Vseeno zmaga želja po druženju in plezanju, "obetavni" vremenski napovedi navkljub. :D V soboto sredi dneva spakiram, zvečer sem že v kempu. Na mizi kup vodničkov, dodam še svoje. Gledamo in debatiramo kaj bo kdo plezal, skupaj z ugašanjem dneva počasi ugasnemo tudi mi. :)
Nedelja, 21.7., dopoldan sončno, popoldan dež:
Piz Ciavazes - Rampa del Torso, IV+/IV, 335 m
Neža Kavčič, Andraž Svetličič in moja malenkost - vsi izmenjaje v vodstvu
Vodniček grozi z zlizanim prvim cugom. Ufff, pa ravno mene je doletel prvi cug. Nič zagrizem v smer, vidim prvi štant... "kok je še štrika?" "Še pol" OK, plezam dalje, pridem na drugi štant, Andraž in Neža za mano. Splezam še en cug, nadaljuje Andraž, na Gamsove steze prva izpleza Neža. Glede v vodničku omenjenega zlizanega prvega cuga, sam nisem opazil nič kaj ekstra zlizano, moja soplezalca pa tudi ne.

Je pa fajn plezarija, ne se ustrašit "zlizanega" prvega cuga, je drugi celo malenkost težji, čeprav ocena v vodničku pravi drugače.
Ponedeljek, 22.7., sonce cel dan:
Piz Ciavazes - Via Rossi-Tomassi, V/IV, 285 m
Domen Štular in moja malenkost - enakovredna naveza
Glede na napovedan dež popoldan in dež v nedeljo popoldan in zvečer, opustiva idejo o čem daljšem, omenjena smer v vodničku sicer pravi "move of V". Mogoče če si velikan ali pa Franček.

Če zanemarim meni "tako ljube" prečke, fajn plezarija, verjetno je najtežji cug malenkost lažji, če se ga pleza v suhem.
Torek, 23.7., dež skoraj cel dan:
Da ne bi bil čisto klasičen rest day, Rado, Katja in Kristina (AO Kranj) nagruntajo, da gremo frikat v Citta del Sassi. OK, naj bo, malo se rabim spočit od večraztežajk, pa tudi vreme ni ravno super. Pridemo na Passo Sella, začnemo hodit proti frikališču, dežne kaplje nas obrnejo proti lokalu na kavo. Po kavi skoraj neha deževat, Katja in Kristina gresta malo vandrat v okolici prelaza, z Radotom jo mahneva proti frikališču. Še predno sva prišla do stene je spet začelo deževati, tako da dokončno obupava nad idejo frikanja.
Sreda, 24.7., delno oblačno cel dan:
1. Sella Turm - Via dei Pilastrini, IV+, 140 m
Domen Štular, Silvo Vidergar in moja malenkost - vsi izmenjaje v vodstvu
Vodniček obljublja skok na koncu smeri, nikjer ne omenja nič zlizanosti.

Fajn plezarija, tist zlizan cug se da malo na trmo zlezt, skok je pa za dober meter dolg.
Četrtek, 25.7., delno oblačno cel dan:
1. Sella Turm - Freccia, IV/III, 160 m
Silvo Vidergar, Jan Rugelj in moja malenkost
Meni se je luštal rest day pred petkom, v kempu mi pa ni bilo za bit. Grem nekaj lažjega.

Petek, 26.7., delno oblačno cel dan:
Glückturm - Westkante, IV+, 560 m
Franci Svet in moja malenkost - enakovredna naveza
Najdaljša smer v celem tednu... Fajn. Pravi Franci, dej začni, k si že vplezan. Začnem, skica obljublja 50 m plezanja do štanta. "Kok je še štrika?" vprašam, slišim odgovor, ga interpretiram kot "še pol", plezam dalje. Vedno težje vlečem štrik za sabo, malo mi je bilo čudno, ker ne po skici ne v naravi ni bilo veliko cikcakanja, štantam okoli skalnega roglja. Pride Franci za mano, ugotoviva, da teh "še pol štrika" je bilo "še dva (metra)", kar je pomenilo, da sem že krepko v Francijevem cugu. Se zamenjava, po poizkusu nadaljevanja ugotoviva, da sem plezal preveč proti levi oziroma izven smeri. Zgleda sem tako pogrešal abzajle, da sem jih prihranil za konec.

Zelo lušna smerca, samo vmesni abzajl bi se dalo prihranit

Splošno dogajanje na taboru, fajn družba, v primerjavi z lani, nas je bilo več.

Kemp je kar kul, tudi pred drugimi šotori in ostalimi oblikami nastanitve ni bilo zelo hrupno. Tuši in WC čisti, WC papir je šel na stroške kempa (lani si ga je moral priskrbeti vsak taboreči sam).
Bolj to, da so v kempu zatežili, da se nekaj ljudi na šverc tušira, me je bolj motila uporaba kartice za dostop do wc. Zna bit sila neprijetno stat pred vrati brez kartice in čakat da se vrata odprejo.

Toj to, zj pa planirat plezarijo za vikend.