8. avgusta sva s Katjo plezali Skriti izziv v Trapezu Debele peči. Prvič sva skupaj plezali v hribih in mislim, da bova po tej smeri zagotovo skupaj splezali še kaj. Smer je bila super, kot tudi dostop iz Pokljuke! Več o najinem dnevu si lahko preberete na:
https://hribi2024.blogspot.com/2024/08/

Vežica, Akademska, VII- (250 m)
Že v začetku avgusta smo se s tečajcema Zarjo in Leonom zmenili za plezanje v Vežici. Naš prvi poskus se je končal precej klavrno, saj sem jaz suvereno zgrešila dostop do stene, upsi. Drugi poskus smo uspešno opravili včeraj, 21. 8. Za razliko od prvega je bilo tudi vreme tokrat precej boljše, namesto megle in dežja, sonce in čuden mediteranski veter.
Dostop smo torej tokrat zadeli in bili v dveh urah pod steno. Prvi raztežaj je bil netipično suh. Do police sem šla malo po svoje, saj mi ni dišala blatna poč. Hitro smo se znašli pod slavnim raztežajem s VII- prečko. V skici je narisano, da najprej po desni obideš strehico, ampak tam je strehic več in vsaka ima na svoji desni linijo klinov. Na srečo so bili grifi beli in tako nisem imela preveč težav z izbiro. Detajlček je luškan in stopi so dobri. Zgoraj smo naredili še dva dolga raztežaja in že bili na vrhu. Sledilo je lazenje po ruševju in iskanje abzajl piste Lahove smeri. Po slabi uri smo začeli z abzajlom. Zarja je pozabila svoj reverso in tako lahko povadila spust s polbičem. Kasneje sem ga povadila še sama, saj se je moj reverso odbil nekam v dolino, haha. Po štirih spustih smo bili pod steno.
Leon v prvem raztežaju:

Zarja v prvem raztežaju. Upravičila svoj priimek in bila celo smer extra brzina:

Zarja uspešno v prečki:

Pinus mugo se ne da!:

Lp, Eva