Prejšnji vikend sva z Majo Jereb plezala razmeroma novo smer Ognjeni krst v Kriški steni. Smer je prav lepa, nekaj cugov celo uživaških, edino ocena se nama je zdela malo previsoka (prave šestice v tej smeri ni). Na težjih mestih sva pustila nekaj klinov, zdaj jih je v smeri cca 15. Sicer so pa tudi možnosti naravnega varovanja ugodne, kot priča spodnja fotka

Na dan državnosti smo se s Šeglom in Lanom Zupančičem neuspešno hladili v Parižanki.

V soboto 28ga sva z Levičnikovim plezala Spominsko smer Marjana Perčiča v Vežici.

Lokomotiva naveze v težjih delih je bil seveda Bor, ki je detajl sfrajaril v drugem poskusu, sam sem pa preizkusil trdnost klinov, ki jih sicer v smeri ne manjka. Priporočljivo je pa imet kakšnega večjega frenda, saj so »drva« iz 80ih že zdavnaj zgnila in popadala ven.

Velja omeniti, da so ocene na skici v vodničku Kamniška bela (skica je poobjavljena tudi na portalu Slovenske stene) napačne. Streha v drugem raztežaju, ki naj bi imela oceno VIII, je podobne težavnosti (in zabavnosti

Smer je sicer zelo lepa in vredna obiska, tudi če si za sfrikat najtežji raztežaj prešvoh.
Po vseh lepih raztežajih zadnjega tedna sem postal zahteven. Dan po obisku Vežice smo z Lanom in Štularjem najmlajšim cikcakali v Ojstrici in prva polovica Herletove se mi je zdela grda kot smrt

Naj se stabilno vreme nadaljuje, še 15 stopinj manj, pa bo