Kandersteg

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

Z zna?ilnim zumzumanjem se ?rnc potaplja v putrast led. ?Uuuh, I love that sound?, pride vzdih nekje izza sve?e 10m pod mano, kjer Michel ?tanta na gurtni okrog te iste sve?e, kar mu o?itno ni preve? v?e?.
?Tell me about it?, si mislim, ko veselo otresam zdaj eno zdaj drugo roko. Previsna vdolbina v ledu je spet pokopala vse dobre plane, da bom tokrat ?isto zares dala ?safety first? in zavila ?rauf vsake 3 metre. ?Eh, tale previsek ?e stegnem, sej je dobr led; bom ?e pol zavijala ...?, mi gredo nekam znane misli skozi glavo. Vertikala pred mano se takoj zdi pol manj grozna in po dveh dneh obe?anja po ledu ?e prav po frikovsko pohakljam ?e zadnjih 20m sve?ke. Ker glede na standardne mati?arske izjave ?enske tako ne plezamo ve? kot 4+ slapov, je blo tole, glede na navijanje sode?, tam okrog ?tirke.. Pa jasno, manj je ve?!

Sedim na drevesu in si ?vi?gam v modrino, ki se pojavlja skozi bel puh nad mano. Iz globin se za?uje sopenje in brundanje, a Michel kar kmalu pogleda ?ez rob. Ko pride do sape, izdavi, da je na ?tantu samo ?akal, kdaj bo tanki desni konec zavesice, kamor sem odlagala nogo bolj tako, za ravnote?je, kon?al na njegovi glavi. No, ja, meni se je zdel kar trden ...

Po treh dneh snega in idealnih temperatur od -2 do -7, se zjasni. Petek je in po dolini ?e hodijo na oglede skupinice vikend plezalcev. Jutri bo tule spodaj 15 navez. Ker je tudi plezalska luknja, hotel Randez-Vous, ?ez vikend polna in naju me?ejo ven, se spraviva na smu?ke in gor, v tazaresne hribe. V ko?i na 2,600m naju zjutraj zbudi ?ajba in -17 stopinj, pa naju smu?ina hvalabogu vodi po son?nem pobo?ju na 3,240m visoko klasiko ?vicarskega turnega smu?anja, Wildstrubel. Po 24 km preganjanja na smu?eh po pr?i?u iz poslednjih dni, se suvereno odlo?iva za kraj?o (a konkretno strmej?o) varianto na Rindelhorn (3,400m) naslednji dan. Ob smu?ariji nazaj v dolino popoldne se peljeva naravnost mimo parih mogo?nih ledenjakov. Huh, stroji pa samevajo spodaj v avtu!

Ob vro?i ?okoladi v dolini kujeva prihodnje plane - You know, there's this valley in the east of Switzerland, pretty much unknown, wonderful waterfalls ...

Plezala Neda & Michel

- Arbonium, 260m, 5
- Rattenpissoir, 170m, 5+
Never ever give up!!
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

Slika

Slika
Never ever give up!!
Uporabniški avatar
Galc
Ime in priimek: Gregor Gale, Menges

Neda,

Cvi?ek bi gotovo rekel, da po?astno dobr pleza? :wink: !

Bravo!
Galc
Odgovori