Gran Pilastro v Pala di San Martino

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
jelena
Ime in priimek: Jelena Kljaji?, Ljubljana

Tako; tja smo se odpravili Ivana, Ni?o, Mire in jaz. Hja, ?e ob pivu v LJ se mi je zdela kar divja varianta. Ampak, baje, da je najlep?a III-ka na tem sveti...gajba pira je kar resna zadeva... Ha ha, mal me stiska, to mojo prestra?eno du?co, sam vseen komaj ?akam na tiste pregovorno ?vrste dolomitske skale :? Pa baje se mi obeta ?e ena nebe?ka lojtrca, ?eprav je nisem zapazla niti v Zeleni?kih...
Zdaj pa dejstva: Smer dolga 600 vi?inskih metrov postre?e s kar krepkimi IV v kaminih in pokici, vmes plezarija z dobrimi grifki tudi nekoliko visi oz. je mestoma nekoliko previsna.
Vstop mo?en z L strani po kaminu oz z D strani. Mi smo zbrali Levega in se krepko zaj.... :???: . Pri?li smo v tako kru?ljiv svet, da ga je Mire poimenoval pokon?na mivka. Vendar nima povsem prav, kajti dol so letele tudi kaj ogromne skale. Treba je blo narest 2 razte?aja v desno v tehniki 'balerinskega' plezanja. ?e dobr da sem tok elegantna :roll: . Naprej gre smer po kaminih in spet pre?i v levo, pa gor po poki... V glavnem; mestoma je skala tud dobra, vmes pa se pod plezalcem ru?ijo konkretni komadi. ?e bo ?el kdo plezat, naj RES PAZI! Nekateri ?tanti opremljeni s klini, vendar ne vsi. Mi smo jih obogatili za klin in metulja. V samih razte?ajih se najde po 2 klina, kako uho.
Ko izpleza? iz smeri, je treba nadaljevat rahlo v desno na vzgor do bivaka. Vmes so mo?ici, ki te zavedejo v levo in se kar precej zamudi?. Od bivaka naprej po drugi strani pa so pu??ice za sestop. Gre za nekaj hoje, potem pa kar izpostavljeno in kru?ljivo pre?enje po levi strani stolpov ter 3-je spusti po vrvi ( 25m). Plezarija II, III stopnje. Sledi? pu??icam na soseden hrib in se nato kon?no spusti? na potko. :)
Bivak sam nudi tople deke za toplo preno?itev :roll: , ?al pa na?i ruzaki niso postregli z dodatnim luksuzom hrane in pija?e... ?e dobr da humor ne sprav? u ruzak 8) Tako da smo naslednji dan pogrizli ?e ostanek sne?i??a pod hribom 8) :wink: ... in pre?iveli!
Bistvo ?ivljenja ni v tem da ima? dobre karte, temve? v tem, da s slabimi dobro igra?! R. Stevenson
Uporabniški avatar
Poison Ivy
Ime in priimek: Ivana Odič

Oj de?va, smo ?e nazaj! No, nekaj jih je ?li naprej v Mello...Za to smer sta bolj?a skica in opis v vodni?ku Dolomiten od ene bejbe Anette in njenega soplezalca (v nem??ini), kot pa v italijanskem vodni?ku Pale di S. Martino. Toliko za info. Zato smo tudi mi morali zabijati v baje (hmmm) opremljeni smeri, brez variant ?ez previse pa tudi ni ?lo z gajstnimi soplezalci :lol: . Bolj kot na te?ave v smeri je treba paziti pri sestopu, ker se smer kon?a ?ele na predvrhu hriba, potem pa popleza? ?e na vrh in od tam sestopa?, poplezava? in vmes napravi? 3 spuste do ?krbinice, kjer se spet rahlo dvigne? (rde?a pu??ica) in pre?i? izpostavljene police v levo in spet dol in gor do vrha Kote 28xx metrov. Od tam mo?ici po skoraj avtocesti (sicer ?e vedno brezpotju). :D Tako da celoten sestop kar traja :wink:
V nadaljevanju tedna je zame sledilo "Plaisirklettern", plezanje po po?itni?ko 8) v prvem stolpu Selle, Piccolo Lagazuoi in v enem stolpu Cinque Torri. Fajjjjjn.
Tista smer v 5. stolpih (ne vem to?no katera) je bila slabo in nelogi?no nasvedrana - npr. 2 svedra v 25 m dolgem razte?aju strme ?tirke, od tega je bil drugi sveder tik pod ?tantom in ?e celo zraven odli?nega, masivnega u?esa. Ne mor? ... mar bi ga zalepili 5 metrov ni?je :P ...
"Maybe true. Maybe not true. Better you believe." - Sherpa saying.
Odgovori