DKV in Kovinarska

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
WildRose
Ime in priimek: Saša Bobič

Ta prva je bila že od lani v vrhu "seznama želja" in ko sem Žaki predlagala, da si jo privoščiva v preteklem vikendu, me je precej sumničavo gledala :lol: Po obljubi, da bo lahko lezla naprej - sam ne tatežkih, da bova šle fuuul zgodi, ipd se je le omehčala :P
Štartale sva tako kot se za naju spodobi: meni ni bla všeč mokra zajeda brez varovanja za ogrevanje in sem jo užgala za klini v desno; potem sva obe debelo gledale v previsno trojko nad štantom, pa je Žaka pokukala levo, rekla ne in zavila v desno tam kjer bi morale že zdavnaj proti levi. Med zihranjem se mi je začel vrteti film iz lanske avanture v Srebrnjaku, pa ja ne bova že spet... In nisva :) Preostanek sva zlezle lepo po smeri, uživaško, z ravno prav adrenalina. Vodnikova s svojo kulinarično ponudbo in mrzlim pivom je sedla na poti nazaj, tud vzpon proti sedlu sva zmogle v himalajskem ritmu, pred mrakom pa že migale s prsti v tevicah pri avtu. Res lepa tura :)

V nedeljo pa z Matejem Kovinarski v Veliki Mojstrovki naproti. On z opečenim trebuhom, jst z odrgnjenim hrbtom sva se lomila po šodru do vstopa, potem pa modrovala pred kaminom: je to to, ni to to, ma kamin je ziher pravi, sam kje je pa tist obvoz po levi, trojka?? Potem sem zlezla svojo najtežjo in najbolj podrto "trojko" - bolj bi ji pristojalo "pokončen, mestoma rahlo previsen grušč" :x Matej pa za mano, dva bova ziher bolj pametna :roll: 15 metrska prečka v kamin se je skrčla na 5 metrov, ocena IV+ pa zrasla na... who knows :?
Medtem ko je Matej na zelooo starem klinu godrnjal, da je s štanta vse skup zgledal dost bolj kompaktno, sem jst s pogledom sledila frišni razpoki, ki se je vlekla od z muko zabitega klina v edino razpoko v decimetru kompaktne skale, do tistga, ki je bil že not, s pogledom objela blok skale, ki bi v primeru zapustil svoj položaj...glp :???:
Veš kaj Matej, v naših hribih je tolk lepih smerk, da se jst res res ne bi... v eni nagravžni podrti... kaj če bi šla midva rajš na pivo in golaž?
In sva šla :wink: Kovinarsko bova zlezla pa drugič, ko me kdo razsvetli kje in kako se prebiješ čez vstopni del v kamin.

Slika
Žaka v platkah
Kako naj pogledam resnici v oči, ko pa prasica vedno miži!
GregorM

Bravo punce za DKV. V vstopu kovinarske pa nista obračala edina. Isto se je pred leti zgodilo tudi meni. Tisti grd v desno obrnjen kamin je res pravi vstop. Ampak če prefajtaš prvih 3 m podrtije (direktno nad starim klinom), postane zgoraj lažje, od 2. raztežaja dalje pa je plezarija zelo lepa.
Uporabniški avatar
Ivan
Ime in priimek: Ivan Pepelnjak, Zaplana
Kontakt:

Če se prav spomnim, je treba precej pod klinom (ko ga vpneš, poplezaš malce navzdol) nadaljevati zoprno prečko (dosti bolj kot tista na vrhu) v desno do previsa, ki od daleč izgleda obupen, ima pa noro dobre šalce. Morda ne ravno IV+, hudo težje pa tudi ne.
Uporabniški avatar
WildRose
Ime in priimek: Saša Bobič

Hvala obema :) pa ker sta že tko prijazna, še eno vprašanje:

midva sva po neuspešnem iskanju vstopa, od koder bi "po levi v enem raztežaju prišla do štanta v lopi; od koder vodi 15m prečka v desno v kamin (by Mihelič)", štantala pod črno streho v levem zgornjem vogalu fotke (1k) in od tam poskušala prečit v kamin (cca 5m, vmes 1k s prusikom) - a je to taprav vstop?? :?

Slika
Kako naj pogledam resnici v oči, ko pa prasica vedno miži!
GregorM

Obljubljenega štanta in možica v lopi tudi jaz nisem našel, kamin je pa pravi.
Odgovori