slepa kura zrnje najde

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
ticko
Ime in priimek: Matija Bokan; lj

Nekaj mi zvoni v glavi, mogoče bo bolje če se obrnem,… ne neha. Pizda ura je, pogledam 2:45, spet sem jo očitno narobe nastavil. Ugasnem jo in se obrnem. Ne vstati moram, gremo plezat. Gregec začuda točen, 3:30 pred mojim blokom. Napokava vse v avto in gasa. Prve težave, nedokončana jutranja rutina naju prisili k postanku, bife na na Petrolu ne dela, kurc, pa kavica iz avtomata. Hladno je, zunaj pred pumpo spijeva kavico in obvezen čikec. Nazaj v avto in gas, mudi se nama. Danes sva dobro opremljena (3 skice smeri, 4 slike stene, knjiga), dostop baje malenkost poznava, naprej pa nula. 5:20 parkirava, se zvelečeva vn iz avta, 2,50€. kva? Uprašam po žabarsko. Parkirnina, pizda sem vedu da sva pozna. Zrihtava se in juriš, parkiršče je kot mravljišče, gužva bo za znoret. 100m od avta "si vzel knjigo in skice? Ne". Gregec odjuriša nazaj(nekaj sva se pa le naučila na napaki iz DKV, no mal morva še spilt). Drživa oster tempo, mrak je še, skupinice prehitevava kot za stavo. Zaradi tempa Gregec knjigo drži kar v roki :). Na zavarovani poti naju ujame starejši gospod (pa le nisva tako hitra kakor sva si mislila), je najine sorte, velikokrat se izgubi, šli naj bi vsak po svoje(on levo midva desno) upam da najdemo odcep??? Kmalu naletimo na dva plezalca(prpravlata se(matičar pa iz Ilirske, gledam k nejevern Tomaž), bojda je še 5ljudi za vogalom), jutranja rutina Gregcu zopet prekriža načrte. Jaz se v miru pripravljam (pas, kladu, kompleti, gurtne, klini, jebe, čelada, … vse mam), pržegem en čikec, tud Grega je že nazaj. 50m naprej na prečki človek, navezan, …pa sej so rekl da se tole solira??? Zrihtana, vse mava, štrik pust kr v ruzaku, jih mogoče prehitiva spodaj k je laži. Res, ocenva skok, lahko, švigneva mimo 3eh navez in že sva na začetku smeri. »Pejva še mal, k bo zgledal težko je narobe, pol probiva mal levo al pa desno, če se nav dal pa štrik vn.« Plezava, skala je super, prav kompaktna(ko bi ble vse III take), hitro pridobivava na višini, včasih poiščeva lažji prehod, kr gre, ne gledava skice. »vidiš tist rumeno, tmle morva, pol pa okol pa sva skor na polovici«. Prideva na izrazit turnc, vpisna knjiga, veselje je nepopisno, dons še nobenga, pogledam na uro, da vidm če naj cajt kej baše, neki je narobe verjetne moj mobitel, pogledava dol, sej jih ni nikjer za nama, glih na pol so ura je 8:45. Nič pičiva, lahk da bova gor iskala k norca, pejva. Greva tko k se spomnim iz knjige po grapi 100m, levo 60m pred oknom nazaj v grapo in proti razu(možic na polici), greva kr tlele sej ne zgleda težko, »viš tmle k je sonce je un izstop, zadnja varinata umika, tm bova jedla«. Fruštuk plac, sonček, občudujeva naravo, geografija naju pa jebe(kaj je že tistle???), pade senčka, kuj mrzl, nč naprej morva, dej štrik. »Gregc tjale u un kaminček pa sam desno«, že slišm kucanje, pol pa leti štrik za popizdit (10m, konc, se derm, ja sej že delm štant). Grem, ja res zanima stvaritev narave(morte vidt), počas pobira štrik, najbrž se mu je spet kam zataknu :). Lep štant, kr ne moreš verjet, pol pa neki za psiho, če ne bi bil posran, bi mogoče naredil zadevo elegantno, tko pa… Po prečki v levo, lažji svet, zamnjka štrika, okol vse podrto, ma tlele bo, zabijem, varujem, Gregc kr prleti za mano. Polica je velka. Po cca80m evo tle gor morva pa sva vn. Najdeva klin, gremo, plezam, klin, še en klin, frend , klin in na vrhu sem, 5m, ja sej bom naredu štant. Zabijem, povarujem, ko pride do mene se začneva dret, Vesela sva k majhna otroka v peskovniku(tok podrt je vse okol naju). Pejva nekam prot desni na sonček, da prideva k seb pol pa naprej dol.

Tko nekak je blo, zadnji del sva mela mrzlo flaško v domu pred očmi, sam je trajal (zajle, počasni turisti, vročina, melišče, potka,…)

Aja plezala sva Dolgo nemško, ampk to ste verjetno že skužl
Še mal slikic http://picasaweb.google.com/matija.boka ... DolgaNemKa

Pa plezite kej
Uporabniški avatar
Sigy
Ime in priimek: Žiga Erman

K sem tole prebral, me je kr zamikala "stena"! Keep up!
khm.. plezanje, kaj je to?
MatjažM
Ime in priimek: Matjaž Mohorič

Lep štant, kr ne moreš verjet, pol pa neki za psiho, če ne bi bil posran, bi mogoče naredil zadevo elegantno, tko pa…
Ejga, Ticko, a si mislu tole prečko?

Slika
ticko

Izstopiš na Lusko("na vrhu te razveseli lepa, rzgledna terasa"Mihelič) , sledi prestop iz luske v steno, potem je par metrov prečke v levo.

posran sem bil pa ob prestopu, prečka sama mi ni delal težav.

iz slike pa ne morem razbrati, kje si se podil :P

lp

PS: upam da si užival v smeri tako kot midva in čestitam za očitno uspešen vzpon.
MatjažM
Ime in priimek: Matjaž Mohorič

Aha, zdej sva pa že bliži. Fotka ti najbrš ni pozana zato ker je zadaj, spodaj, zgoraj... sama megla. Prečka o kateri je govora pa je zagotovo na spodnji fotki. Drži?

LP

Slika
ticko

ja prava je. precej v redu :D , kar solidno zračno he, he. sam rečta da ni blo v redu :shock:

zdej mi je žal ker nisem slikal, res dobra slikica.

če želiš še kakšno podobno doživetje vem za dve (kovinarska bolj zračno podobno težko-dobri stopi in dobri grifi; tržaška noro, psiha do konca - stopi navzdol, grifov pa nč al pa krušlivo, dolgoooo) evo slikice

Slika
Odgovori