Izlet na ledenik AŠ06
Predvidoma naslednji vikend,2. in 3. junij, bomo izvedli ledeniško turo. Cilj izleta bo eden od 3-tisočakov v grossglocknerski skupini, najverjetneje Johannisberg, 3453 m.
Iz Ljubljane bomo šli enkrat v soboto dopoldne. Avtomobile bomo pustili na ploščadi Franza Josefa, 2369 m, in krenili proti koči Oberwalder, 2972 m. Popoldne je namenjeno obnovitvi znanja gibanja po ledeniku (ledeniška naveza; reševanje iz ledeniških razpok, ki ga bomo opravili na zgornjem koncu ledenika Pasterca). Prespali bomo v koči in v nedeljo zjutraj krenili na enega od bližnjih vrhov. Popoldne povratek domov.
Za izlet, poleg ostalega, potrebujete vso opremo za gibanje po ledenikih. Minimalna potrebna oprema (da ne bo težav pri pripravi nahrbtnikov
)
cepin, dereze, plezalni pas, čelada, vrv na navezo, po dve pomožni vrvici, neskončni zanki in vponki z matico, 4 vponke/2 sistema (raje kakšno več, da ne bo težav pri izdelavi škripcev), ledeniška očala, zaščitna krema; zaželena/neobvezna sta tudi po dva ledna vijaka.
Natančen čas in datum odhoda bo javljen enkrat drug teden, ko bo več znanega o vremenskih razmerah. Zaradi lažje organizacije izleta vnaprej potrdite svojo udeležbo (dejan.grigillo _pri_ gmail.com, pm ali 031 339 675).
Dodatne informacije dobite pri meni ali Iziju (041 406 457)
Iz Ljubljane bomo šli enkrat v soboto dopoldne. Avtomobile bomo pustili na ploščadi Franza Josefa, 2369 m, in krenili proti koči Oberwalder, 2972 m. Popoldne je namenjeno obnovitvi znanja gibanja po ledeniku (ledeniška naveza; reševanje iz ledeniških razpok, ki ga bomo opravili na zgornjem koncu ledenika Pasterca). Prespali bomo v koči in v nedeljo zjutraj krenili na enega od bližnjih vrhov. Popoldne povratek domov.
Za izlet, poleg ostalega, potrebujete vso opremo za gibanje po ledenikih. Minimalna potrebna oprema (da ne bo težav pri pripravi nahrbtnikov
cepin, dereze, plezalni pas, čelada, vrv na navezo, po dve pomožni vrvici, neskončni zanki in vponki z matico, 4 vponke/2 sistema (raje kakšno več, da ne bo težav pri izdelavi škripcev), ledeniška očala, zaščitna krema; zaželena/neobvezna sta tudi po dva ledna vijaka.
Natančen čas in datum odhoda bo javljen enkrat drug teden, ko bo več znanega o vremenskih razmerah. Zaradi lažje organizacije izleta vnaprej potrdite svojo udeležbo (dejan.grigillo _pri_ gmail.com, pm ali 031 339 675).
Dodatne informacije dobite pri meni ali Iziju (041 406 457)
Napoved ni ravno idealna, tako slaba pa vsaj za nedeljo tudi ne. Tako bi jutri našli kakšno vremensko luknjo, da se prebijemo do bajte in v nedeljo naskočili vrh.
Informacije sledijo...
Obvestite me, če so kakšne spremembe pri prijavah
Informacije sledijo...
Obvestite me, če so kakšne spremembe pri prijavah
Kar 8 prijavljenih za ledenik je skenslalo udeležbo na izletu ta vikend. Tura odpade. Napišite mi en mejl, kako ste s časom naslednja 2 vikenda, sicer bo ledenik izveden septembra ali v sklopu šole naslednje leto.
Izlet na ledenik bo predvidoma en vikend od zdaj naprej torej 13-14, 20-21 ali 27-28 (prvič, ko bo vreme). Kondicijo imate, ledeniško navezo obvladate, še cepine in dereze nabruste, pa bo.
Več informacij sledi.
LP Samo
Več informacij sledi.
LP Samo
sm ?e ad u?eraj navit, sm hodu s palcam in tu brez pa??kau