Visoka Bela Špica - Severni raz, Mala Mojstrovka - Kaminska

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Velikopotezno zastavljen dopust (potem ko je odplavilo Dolomite), po dolgem času plezanje z Boštijem, torkovo (Bošti, bolš je zvečer prit gor, pa se zjutraj že tam zbudiš) nočno opotekanje z večtonskima nahrbtnikoma do bivaka Gorizia (Zdej me pa zihr preklinjaš, Bošti - Ja, ampak čist potih), prebujanje v lepo jutro in naskok na Severnega. Rahlo zrežiran žreb in prvi raztežaj zame. Lepa smer, zabila kakšen klin, zataknila frenda in našla tudi kakšno uho. Kline tudi, je pa smer (del ali vsa - ne vem točno) porisana z rumenimi puščicami. Spet nisem dobila najlepšega cuga, je bilo pa vseeno fejst fajn (III-IV, 280 m, tri urce). Razgled tudi, sestop pa zanimiv. Malo plezanja, en abzajl in pogledi v nebo - bo zneslo še za eno smer al ne... Polnjenje želodčkov pri bivaku in spet študija oblakov. Naj ostanem ali grem... Če se čez petnajst minut razkadi, greva v Malo Lojtrco. Če se ne, odpreva pivo. Čez petnajst minut se ni, se je pa čez slabo uro :shock: Pivo je bilo prazno, zato nama ni ostalo drugega, kot da si vrževa na hrbet pra... in odhlačava navzdol. V vročini, ruzak pa še bolj težak kot prejšnji večer. K boljšemu počutju ni prav nič pripomoglo Boštijevo najedanje: Dej povej, kaj greva jutri lezt! :roll: Olajšanje ramen pri avtu in nog v tekoči vodiki. Misija Kam greva ju3 - II. del, kakšno bo vreme in kaj počet, ker je ura še mlada... Kava v Kranjski Gori, ideja - greva na Vršič - in neumorno iskanje vodnička oziroma skice Kaminske smeri po celi Kranjski Gori. Telefonsko nadlegovanje prijateljev, prijazna Miha (hvala) in receptor Prisanka, pa je skica tu. Piza in pivo, pa ajd na Vršič, na Žakin plac. Ker naj bi bile že zjutraj strele, je Kekec spet zapel že zelo zgodaj. Vstop 6.40, z enim ruzakom (še dobro), nažreban mokri kamin me ni prepričal (Bošti, jest ne upam, pejt ti :oops:), cela smer pa je bila fajna (IV+/III-IV, 250m). Resni pogovori v moji glavi, ko se je začelo zakrivati od spodaj in od zgoraj, jaz pa sredi enih težavic, pa je vseeno zdržalo - vreme in jaz. Zadnji kamin res lep, jajca zanj bom imela naslednjič (Žaka, žrebava!), najbrž pa tudi za mokrega... Nasmeh na vrhu in zaprepaden pogled na uro - 9.17. Spust po Hanzovi, nekaj privzdignjenih obrvi zaradi hoje dol (ja, spala sva na vrhu :wink: ) in spet pri avtu. Ja, kaj pa sedaj? Še deset ni, midva pa že končala. Pogled na Mojstrovke in oblake nad njimi ter odločitev - na kavo nekam, potem pa domov. Večerni zaključek na ferajnu :evil: Bilo fajn, še kdaj, še kam :?

Tokrat fotkala. Slike bodo :wink:

Tukaj:
http://picasaweb.google.si/mankazaspank ... ahInNaVrIU
Na juriš! :P
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Sem hotela preveriti, če imam jajca za ta moker kamin, ko sem mu prvič ušla na drug konec vrvi...in zvabila na ogled še Žako, v četrtek za mizo v bivšem Bejliju pa sva v načrt fliknili še (od zadnjič neuslišano) Košir - Brelih na drugi strani Hanzove. Noč s petka na soboto (pre)kratka, redar na Vršiču preveč priden (3 EUR, ampak pa dobiš zraven kartico :roll: ), mi2 dovolj zgodnji, da sva bili na vstopu prvi, Matjaž in Lojz pa presenečena, kaj delava v Kaminski (A nista rekli, da gresta najprej uno drugo? - Ja, ampak varnost je na prvem mestu; vse leti tu noter, s Hanzove in z Raza. Če vaju moti, se umakneva. - Ne, nam vsaj dolgčas ne bo). In smo šli navzgor. Žaka prebila led in ukrotila prvi raztežaj, potem pa čas za jajca na oko, koncert- revival skupine Wet wet wet, gvozdenje različnih delov telesa v moker kamin in gimnastične vaje v stilu 'tale noga tu zgoraj pa ne more biti moja, je preveč fantazijsko zasukana'. Po nevemkakomočnem sopihanju (ne, ni posušilo skale) in nevemkakodolgotrajnem puzanju mi je uspelo zignorirati prusik in se izvleči izza skale. Zmaga! Olajšano do dveh klinov in Podri varovanje! Počakat, da še Žaka umaže svoje hlače in z nahrbtnikom pod nogami pridrsi do mene. Naslednji raztežaj je bilo sopihanje prepuščeno Žaki (platke pod šodrom) in tudi njej ni uspelo posušiti vlažne skale. Malo šodra in dogovor Za ta mokri kamin si zaslužiš zadnjega, ta lepega. Nasmeh in sprehod do naslednjih dveh klinov. Še en Žakin raztežaj, potem pa nagrada. Ples po res norem kaminu (Hvala ti hvala, Žaka!), za katerega bi šla skozi mokrega še enkrat, če treba :wink: Na vrhu naložene skalce (na srečo so letele mimo Žake in Matjaža v luknji na štantu) in sposojen štant s Severnega raza, da bi bilo projektilov čimmanj. Še Žakina uživancija v kaminu, sprehod do Hanzove in to je to. Tri ure in pol fajn imetja. Klepetanje s fantoma, ki sta šla še na vrh, mi2 pa hitro dol po Hanzovi, da uženeva še drugo današnjo... Pod steno pa... že znani pogledi v nebo, refren Should I stay or should I go, žreb (kamenček - greva, prazna pest - do avta), klic na goro (kako zgleda na drugi strani), Kaj bova naredili?, velika želja z drobnim hudičevim glaskom, ki je samo nekaj nerazumljivega šepetal, a dovolj, da je razburkal gladino... :???: Po desetih minutah te smešne drame odločitev: V tretje gre rado in mi2 z njim. Marko bo pa še malo počakal :evil: In sva odhlačali proti avtu, se na poti spotikali, režali, travmirali in se trudili razumeti te občutke. Jebiga, če bi zlezli obe smeri, bi bilo že kičasto! 8)

Kava in pivo v Koči na gozdu (kjer se lahko dobi za prerisat kakšna smer iz vodnička za Vršič, sem izvedela), sonce in dež (rahla tolažba), modrovanje in smeh, kovanje novih načrtov... In ugotovitev, da tudi poln mehur ni vedno nadloga - rešil naju je zastoja na AC (Matjaž, hvala za info).

Fajn je bilo in še bo :D Tokrat sem se brzdala pri slikanju in sem raje uživala (no, pa tudi upala nisem toliko težit, da bo Žaka sploh še hotla z mano plezat). Matjaž pa je slikal in upam, da bo prilepil link s svojega Gornika :wink:

p.s. V nedeljo smo šli pa trenirat 'moč in eleganco' v (napovedano oblačni) Osp. Ene devetindvajset nežnih kapljic dežja je res padlo, od oblakov pa so bile samo želje. Žaka, Katja, Miha in jaz smo se ga legalno zadeli (Osp je naš, pa tudi če nažiga sto na uro in je še štrik vroč - vsaj gužve ni bilo), smo pa tudi kar nekaj splezali. Miha 6b+ in 6b, Katja 6b+, na top pa 6b, mi2 z Žako pa na top 6b. Pri Vikiju je bilo prijetno hladno, kolesar je pasal, solata v Tacnu pa tudi. Fajna in že kar malo nora nedelja.

Fotke: http://picasaweb.google.si/mankazaspank ... InMaloOspa :shock:

p.s.s. Sem se trudila malo manj napisat, a ni šlo. Morda drugič :roll:
Na juriš! :P
Odgovori