VZPON MESECA

Uporabne novice in obvestila zanj in zanjo.
Odgovori
bednik
Ime in priimek: rok_blagus

Začenjamo z rubriko Vzpon meseca!

Kljub zelo dobrim vzponom, je bila odločitev za naj vzpon meseca januarja na koncu prav lahka. Povsem na koncu meseca sta udarila Cuder in Jeran in preplezala prekrasno novo smer v Bovškem gamsovcu. Kot se spodobi sta vzpon tudi lepo predstavila na naših straneh in na straneh plezanje.net.

Obema akterjema iskreno čestitam!

Za nagrado jima odsek krije stroške bivanja na taboru v Logu pod Mangartom!

Pridno vpisujte svoje vzpone in se potegujte za lepe nagrade, ki jih bomo vsak mesec podelili za vzpon meseca.

Pozdravljeni,
Vaš načelnik.
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Hvala za častno mesto, z največjim užitkom sem izkoristil Hotel paket v Logu.
Reportaža iz Loga je na mestu.

Dobr lezte, Jery
bednik

Odločitev je bila težka. Vsaj na začetku meseca so bili opravljeni odlični vzponi v ledu, a na koncu sem se odločil, da gre laskavi naslov vzpon meseca februarja v roke športnemu plezalcu.

Jani je z rdečo piko preplezal Karies, prvo slovensko 8b, katere avtor je matičar Tadej Slabe.

Za nagrado Janiju krijemo potne stroške na občni zbor, ki bo konec meseca na primorskem.

Pridno plezajte, svoje vzpone pa še naprej vnašajte na plezanje.net.
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

O tej temi se govori tudi po nematičarskih logih, šušlja se, da bo kdo celo prestopil ker se zdej toliko dogaja na ferajnu.

Kako je z naj vzponom v marcu?
Midva s soinicialkarjem M. J. sva bila blizu, ampak se je hudo željna ponovitev Slapičke izmuznila, ker se je stopila.

O ti ti slapička.
bednik

Laskavi naziv si je za mesec marec prislužil Janez Javoršek. Odločitev je bila lahka, saj je Janez praktično edini, ki je v mesecu marcu svoje vzpone beležil na plezanje.net.

Za nagrado ga pri meni čaka knjiga Gora za golega človeka (upam, da jo bo, ko jo bo vedel že na pamet, doniral v knjižnjico odseka).

Pridno vnapajte vzpone na plezanje.net in mi nekoliko otežite stvar.

lp
bednik

Maj je tu in čas je, da tudi pod april potegnemo črto. Zopet prednačijo športno plezalni dosežki, upam da bo že naslednji mesec drugače!

Miha Škof je preplezal Vizijo (8c), Marjana Vovk pa v Dvigradu Liso (6c). Bil sem že nekajkrat v Dvigradu in vem, da tam ni ene smeri, ki bi ji na strani 8a.nu prideli nadimek "soft", tako da je za tečajnico to res dober dosežek. Za nagrado ji Štefan časti 2 obiska stence na Parmovi.

Za Miho Vizija sicer ni bila prva 8c - vzpon v njegovi prvi, Strelovodu, mi bo za vedno ostal v spominu po neverjetnem boju (po treh gibih sem rekel ok to je pa zdej to saj ne more več in potem sem to ponavljal vse do 60, zadnjega giba) a še vedno so vsaj v Sloveniji vzponi s to oceno redki in si zaslužijo vse spoštovanje. Miha lahko za nagrado do zaključka sezone brezplačno obiskuje steno v Šiški.

Pridno vnašajte vzpone - upam da bo naslednji mesec naj vzpon alpinistični!
bednik

Junij je bil zame naporen mesec, tako da mi ni uspelo spremljati vaših dosežkov. Zato bomo vzpon meseca junija preskočili in šli kar na vzpon meseca julija.

Kljub temu, da je Matjaž v ZDA in Kanadi opravil nekaj res vrhunskih vzponov, si laskavi naziv za mesec julij prislužita Gregor Malenšek in predvsem Neda Podergajs s prostim vzponom (Grega flash, Neda pa celo na pogled) v fenomenalni severni steni Velike Cine (smer Hasse-Brandler; VIII+;500m). V smeri se je pri poizkusu proste ponovitve opeklo že kar nekaj "vrhunskih" slovenskih alpinistov, vzpone na pogled pa lahko prešteje Marjan Manfreda - Marjon na prste svoje leve roke.

Za nagrado lahko Neda in Grega do konca poletja uporabljata vodniček Pala di San Martino. Sass Maor že dolgo ni dočakal slovenskega prostega vzpona!

Iskrene čestitke!

Vaš načelnik
Odgovori