Z Ivanom in najinima ženama na Pecol, midva potem na Škrbino nad Tratico, odpeljat en lep, markanten alpinistični spust, zaradi oblačnega vremena zjutraj sva bila že mal skeptična zaradi zelo trdega snega na najbolj strmih delih smeri, a se je kmalu začelo jasniti in sonce nama je precej olajšalo spust čez smer.Delikatna je predvsem spodnja prečnica, je dost "zračna" pa še slab sneg je imela.Spodaj pa nora smučarija do koče in naprej po cesti do avta.
Fotke na spodnji povezavi
https://picasaweb.google.com/javorsek.j ... 8807297666
Škrbina nad Tratico (Forca de lis Sieris)
O Borči, kva naj rečem, bo treba kak zemljevid spravt v roke, pa poznavalce teh "gričev" kaj vprašat(jaz se ne štejem med njih, vem pa kaj smučam), al pa dobit kak dobr vodniček, tale od ;Massimo Candolini, je glede teh kucljov prva liga, zate pa za še koga ki ga to zanima, tud njegov mail:massimo candolini@adriacom
Škrbina nad Tratico je desno od vrha Špika hude police na višini 2274m, in levo od Špika nad Nosom- da bo bolj jasno, kasneje pošljem slikco iz Kanina (picasa album).Si pa vrhovi in škrbine(sedla) sledijo od leve:Montaž,Vrh Brda, Špik nad plazom,Špik nad Cijanerico, Škrbina nad Cijanerico,Špik Hude police,Škrbina nad Tratico,Špik nad Nosom,Špik nad Špranjo,Cima de la Puartate,Pta.Plagnis,Škrbina prednje Špranje, Viš.
oba italijanska imena vrhov, nimata našega prevoda(imena).
Škrbina nad Tratico je desno od vrha Špika hude police na višini 2274m, in levo od Špika nad Nosom- da bo bolj jasno, kasneje pošljem slikco iz Kanina (picasa album).Si pa vrhovi in škrbine(sedla) sledijo od leve:Montaž,Vrh Brda, Špik nad plazom,Špik nad Cijanerico, Škrbina nad Cijanerico,Špik Hude police,Škrbina nad Tratico,Špik nad Nosom,Špik nad Špranjo,Cima de la Puartate,Pta.Plagnis,Škrbina prednje Špranje, Viš.
oba italijanska imena vrhov, nimata našega prevoda(imena).
Džoni
Evo Borči so mi zdej skor telefoni pregoreli, mi tale prevajalc italijanskih imen nikakor ni mogel "u piko" prevest telih špranj in špikov..., imaš prav
Forca de lis Sieries je po naše :Škrbina nad Tratico, se ti opravičujem zgleda da sva oba smučala isto smer, le da sem jaz slabo prevedel....ime
Forca de lis Sieries je po naše :Škrbina nad Tratico, se ti opravičujem zgleda da sva oba smučala isto smer, le da sem jaz slabo prevedel....ime
Džoni