Matičarski tabor na Vršiču

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

Plezalo se je kljub poletnim temperaturam veeliiikooo, žuralo pa še bolj, a o slednjem bo moral kaj dodati kdo drug. Mene je utrujenost kaj hitro pokosila.

Z Gregorjem sva v soboto zjutraj napadla Lambado, preden bi jo vse tiste stopinje nad ničlo dokrajčile. Želela sem si jo zlesti že nekaj let, pa je bil vedno kakšen izgovor napoti - v stilu zares nisem v formi, Grega ma vsaj dvakrat večje bicepse od mene, eh tolk naluknjane pa res ni vredno zlest .... No, tokrat sem enostavno poklopila bavbave v glavi in se kar zakadila v led in glej no, se kar prikopala skozi vse tiste svečke do vrha. Še klasične pusi strategije zavijšraufdoklerstojišpolpanadžihad mi ni blo treba uporabit, bi me še inštruktorji, ki so imeli zraven izpite, pohvalili za šolsko vrtanje.
Slika

Ker me očitno ni dosti navilo, smo se s Traktorjem in Jermanom šli tuširat še v Kost za glodanje v Prednji glavi. V nedeljo pa je sledil sončen reggae s samim Bobom Marleyem v južni steni Nad Šitom glave. Najbolj so se nauživarili Gregorjevi plezalniki, ki so smer zlezli kar dvakrat :)
Slika
Never ever give up!!
Uporabniški avatar
Evil Eve
Ime in priimek: Eva Grosek

V soboto z Manco in Ano Š. nismo imele preveč sreče in do vrha Višarij nismo pršle, zato smo šle pa potem preverit slapove v Tamar.

Danes je bilo bolj uspešno - smo šle s sestrico in Ivano pogledat, kako je kej Pod Kriško steno.

Slika

Ni slabo bit obkrožen s hribi.

Slika

Za razliko od Nede in Gregorja nas sonce ni niti oplazilo, smo se pa kljub temu mele super fajn.

Na vrhu...

Slika
... da začutim, da živim...
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

...sva si za nedeljski cilj izbrali z Ano Š na Matevžev namig. Pridružil se nama je še Igor in ugotovili smo, da se ta slap '3, pribl. 50m' kar ne neha :D Zlezli smo šest (ali sedem, ne spomnimo se čisto točno :oops: ) raztežajev kaskadaste uživancije, malo je bilo vmes snegca, malo vodike, dva odstavka sta pa kar bolj navpična kot ne. Igor nama je kavalirsko prepustil šraufanje in delal družbo tisti, ki ni šla naprej sopihat 8) Glede na temperature smo pri plezanju imeli super razmere, abzajlali pa smo potem že malo po potočkih... Zeblo pa ni, jupi!!!

Slap je gledano gor levi, narejen za približno 250 m plezanja, ocena 3-4?
sestop je s spusti po vrvi, 5 krat z dvojno vrvjo (60m) na rušje in enkrat na dva klina... pozabila sem, koliko časa smo bili tam :oops:.

Super je bilo :lol:
Na juriš! :P
Uporabniški avatar
Angel Ann
Ime in priimek: ana, lj

meni je ratalo pozabit gojzarje v bajti, tako da me čakajo tam. če bo šel kdo v kratkem na vršič, bi bila zelooo vesela [smilie=kiss of love.gif] ,
če mi jih pobere tam! sporoči, da povem oskrbniku...

rdeči garmont usnjeni

p.s. ja res, lušno smo se mel :)
altius, CITIUS, fortius..
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Z Ano Rosa sva šli po svoje odkrivat slapove v Zajzeri, Le Placche parallele (210 m, III/3). Poleg krhkega ledu sva na koncu prve tretjine odkrili še plezanje s cepinom in derezami po skali, s katere je tekoči slap že spral ves led. Štrik je bil zato kot nov, čeprav ni bil opran s Perwollom. Zgornja polovica slapu je bolj kot ne strmo snežišče s sumljivimi kložami, ki so se, ko sva bili že na varnem, tudi sprožile v mini plaz.

Naslednji dan sva se podali z Davorjem (in drugimi navezami) v Kaminsko smer v Mojstrovki. V ključnem delu kamina ni ostalo kaj prida ledu, tako da je za napredovanje moralo zadoščati gvozdenje z vsemi okončinami in pritiklinami. Bilo pa je napeto in kapo dol pred vsemi, ki ste kamin lezli kot prvi v navezi.

Potem sem jo v nedeljo zvečer odpujsala domov, včeraj zjutraj pa že lepo spočita s tekaškimi smučmi od parkirišča v Ratečah do koče v Tamarju. Očitno je bil na tekaški progi nagrmaden ves led, ki smo ga pogrešali na taboru, saj sva z Barbaro šibali kot sneti skiri v obe smeri. Ura in pol teka oziroma drsanja na ledu, vključno s postankom v koči na kavi s sveže pečenim muffinom. :P
shukran
Ime in priimek: Ana R.

Evo še slikice, ki sodijo pod Marinkino objavo...

Sobota in Le placche parallele:

Slika

Slika

Nedelja in Smer po kaminih:

Slika

Slika

Slika

Torek in Plazje:

Slika

Slika
aname

Marinka, Darinka pa Davorček ..... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

[smilie=to funny.gif]
Uporabniški avatar
merman
Ime in priimek: matevž jerman

Da še js napišem kaj smo kej uganjal ta pretopli podaljšani vikend.
V soboto smo navsezgodaj zjutraj opravlajli izpite iz ledne tehnike za AI, nakar smo tečajnikom AŠ napeljali nekaj topičov v srednjem in levem slapu pod prisojnikom, nekaj pa nas je odšlo glodat kost pod prednjo glavo prisojnika (seveda na topiča, ledu ni bilo niti za v whiskey). V nedeljo smo z Borisom in Luko po stopinjah Tince in Alenke preplezali večji del Severnega raza v Mali mojstrovki izstopili pa smo po zadnjem raztežaju Kaminske smeri. Smer ves čas ponuja nekaj plezanja in pa kar nekaj zanimivih prehodov.
Naslednji dan pa sva z Davorjem odpeljala 6 tečajnikov v Tamar plezat slapove. Razmere so bile kljub nenormalnim temperaturam zelo ugodne. Po dveh preplezanih slapovih (Centralni in Rastlinca), v družbi tečajcov Ivana in Klemna, sem bil še vedno suh kot poper. Noro!
Torek ni bil ugoden za plezanje ker,...., tako da sva z Davorjem odšla na ogled razmer v Zajzera. Več o tem pa v kratkem; upam.
Ker nimam fotiča, prosim soplezalce, če prilimajo kakšno fotko.

LP, matevž
pučas pa z´andahtjo!
macandcheese
Ime in priimek: Laura

no jaz sem se pa med vikendom "zabavala" s tečajci.. :)
prvi dan smo šli pogledat slapove pod prisojnikom.
medtem ko so ostali plezali na topiča je mene knop peljal v malo višje ležeč slap.. ker so bile razmere bolj bedne sva abzajlala že po prvem cugu. Naslednji dan smo šli drytoolat s kresalom, traktorjem pa bevkom..
Smer ki jo je napeljal Kresal je bila malo pretežka zato smo bolj kot ne samo opazovali, potem pa smo "preplezali" še en skok v sosednji grapi.

V ponedeljek smo se z Borisom in Samom odpravili v kaminsko..
Smer je ful lepa, samo ta težk cug je mal psihiral. :D Po izstopu iz smeri smo se odpravili še po grapi na vrh male mojstrovke. Supr dan uglaunm.
Fino smo se mel. :D
lukacd
Ime in priimek: Luka Cadez

Evo, še slikovni dodatek Jermanovemu opisu... pa na kratko kaj sva z Borisom počela 3 dni okoli Vršiča..
V soboto sva se potikala nad Vršičem... Najprej sva malo "raziskovala" grape v jugovzhodni steni Nad Šitom glave... potem pa se podala naprej in po Župančičevi na Malo in pol naprej še na Veliko Mojstrovko. Od tam pa odsmučala dol v drevesnco.

Slika

V nedeljo sva plezala z Jermanom. Najprej nekaj cugov v Severnem razu Mojstrovke, potem pa še skozi kamin; super varianta!!

Slika

Slika

Slika

Pondelk pa je bil dan za slapove plezat, tako da smo šli splezat Drugi slap v Krnici.

Slika
The peak is our goal, but the descent is what we are living for!
Uporabniški avatar
Spasiba

Ena povezava od naših bratov hrvatov, mogoče se bo v zapisu kdo prepoznal ... :D

http://www.5wwwww5.com/forum/viewtopic. ... mforum=rak
Uporabniški avatar
Najvisja Instanca
Ime in priimek: zadnje guralo

Se mi ne da brat kaj so napisali, smo jih srečali mi v soboto.
S plezalko sem klepetal na štantu, tko da če piše kaj o dolgih matičarskih tičih, potem sem to jaz, če pa ne, potem pa gre za moja tečajca.
Ne mene več prosit za izpisnice
Odgovori