Alpinistični tabor v Vratih

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Evil Eve
Prispevkov: 199
Pridružen: 06 Dec 2005, 09:30
Ime in priimek: Eva Grosek

Ta vikend smo se punce in fant z našega odseka potepali na Gorenjskem, natančneje v prelepi okolici Aljaževega doma v Vratih.
Spali smo v Šlajmerjevem domu, za nas pa so skrbele "mojstranške veverce".

Plezali smo vse po vrsti v Severni Triglavski steni. V soboto opoldan nam je malce ponagajalo vreme, poslabšanje pa je trajalo vse do nedelje zjutraj. Stene so bile mokre, mi pa malce poklapani. Ampak, zdaj smo že bolj domači v Steni in poznamo lokalce, tko da nam nadaljnje spoznavanje s smermi ne uide.

Sama sem uživala v družbi Ane (ne R. in ne G.) in Hahota, ki pa je eden izmed teh, ki so letos določali ture za naše bodoče alpiniste. Aja, Davor in Arne nista mogla ostati neopažena, eni so vse vidl in tut pofotkal.

Slikce in ostalo pa Manca in Polona, ki sta imeli fotoaparate.

Mislim, da smo bili vsi navdušeni nad akcijo, katere del smo bili. Tudi za vegetarianca je bilo poskrbljeno:))
... da začutim, da živim...
Uporabniški avatar
abalakov
Prispevkov: 55
Pridružen: 05 Feb 2005, 11:25
Ime in priimek: KRANJ - ?ajn Miha

Ja kot je že napisala Eva smo užival v Vratih, kljub slabem vremenu kr nekaj splezal, ker smo bli med hribi je zvečer sedu seveda kakšen kozorog, skratka blo je fletn.
Pohvala gre vsem vodnikom iz AO Mojstrana (Mojstovške veverice) in vsem ostalim ki so sodeloval. Poskrbljen je blo za vse, tud za naju dva "vegija".
Mal nam je ponagajal vreme, ampak mi se nismo pustil, smo pač šli plezat na Vršič. V nedeljo nas je presenetil sneg dokaj nisko v Steni, tko da je ostal še kj za drugič.
Skratka blo je super, družba odlična, splezal smo pa tud kr neki.
zaspanka
Prispevkov: 170
Pridružen: 12 Okt 2007, 09:40
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Zadnjič spremenil zaspanka, dne 26 Avg 2008, 09:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Na juriš! :P
zaspanka
Prispevkov: 170
Pridružen: 12 Okt 2007, 09:40
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Ker ne morem bit tiho, še od mene nekaj. Je treba dodat, da so se veverce potrudle organizirat tud dve super predavanji - enega je v petek zvečer imel Janez Dovžan, drugega pa v soboto Martina Čufar. Poučno in zanimivo, tako pa je bilo tudi druženje z organizatorji - GRSjevci, ki so nam povedali marsikaj koristnega, tudi v zvezi z reševanjem in našimi nalogami v takem primeru. Žurka s harmoniko in kitaro, kozorogi v steni in v domu, smeh povsod naokrog...

Pa še 'biznis' za evidenco :P Jaz sem v petek uživala v Skalaški z Rokom (7 ur, 1000 m, V+,A0/IV+ - iz knjige), veliko raztežajev prehodila na kratkem štrikcu, na štantih in vmes pa se zabavala še s Klavdijo in Klemenom. Ladjo smo si vzeli pa po žensko 8) (fejst lep raztežaj). V nedeljo smo jo 'due to the bad weather' mahnili na Vršič, kjer sva z Žako na drug konec štrika navezali Grega in mu pustili :wink: , da naju je popeljal skozi Pol stoletja (Nad Šitom glava, JV stena, smer se prepleta s smerjo Stoletje, ene 180 m, pa ene V-). Približno 15 minut po sestopu pod steno je začelo kapljati...

Oblaki so jokali do jutra, zato je bila edina plezarija v nedeljo tista po stopnicah v Šlajmerjevem domu in do miz v Aljaževem domu...

Jah, tradicionalen naj bo ta tabor! Mojstrančani obvladajo ... :wink:

Slikce bodo tam kot ponavadi...

Aja, od matičarjev smo taborovali in se imeli fajn: Polonka, Žaka, Eva, Katja, Boris, Miha in jaz.
Na juriš! :P
polonka
Prispevkov: 90
Pridružen: 31 Mar 2005, 14:19
Ime in priimek: polona ziherl

eto slikce, kej več se mi pa dons ne da pisat
http://www.flickr.com/photos/22528309@N ... 66/detail/
enjoy the world
ursula
Prispevkov: 1
Pridružen: 28 Dec 2005, 22:03
Ime in priimek: Ur?ka ?evnik

Lepe fotke Polonka...kr naredijo lušte :-)
Odgovori