Prisojnik

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
snici
Ime in priimek: Jasna Škoberne, Ljubljana

Ideja je padla, da se v soboto odpravimo presmučat južno stran Prisojnika....v družbi dobrega prijatelja Botota, člana matičarjem najljubših ferajnov (AO Akademik, Freeaproved in OEAV) smo se ob 5:30 odpravili iz Ljubljane in ob 7:30 začeli s hojo z Vršiča.

Proti vrhu smo se odpravlil po poti spusta, da si ogledamo in seznanimo s situacijo.....smučke so celo pot mirovale na nahrbtnikih, kar nas je malo upočasnilo, a nič zato :)
Do vrha smo s postanki zaradi prehranjevanja, natikanja derez in občudovanjem razgledov potrebovali 4:30h.
Na vrhu nas je ujel še Jaka Ortar, ki je priletel po grebenu (štartal je 2h za nami) :D :D :D
Skupaj smo se odpravili po belih strminah proti podnu.....Razmera je bila strašansko ugodna. Sneg je ravno prav odpustil, da smo vsi zelo uživali v spustu. Zgornja flanka je bila super, prva grapa je bila trda, jaz sem se ji izognila po desni strani strani in sem se jim pridružila pri vstopu v drugo grapo. Slednja je bila super....Prečka je zaenkrat še presmučljiva, a vprašanje koliko časa še (glede na toplo vreme).
Na koncu nas je čakalo še dobrih 20m štafanja in spust po grapi pod oknom, ki je bil detajl dneva :P....naklonina slednje je bila 40° in bila je super ledena :(

Ocena smuka je: ALPINISTIČNO SMUČANJE, Prisojnik (2547m), Južna grapa IV/S5....po besedah Jake je bila ocena smuka zaradi danih ugodnih razmer malo nižja in sicer III.

Hvala fantom (Maticu, Bototu in Jaki) za družbo in super dan :D :D :D
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

bravo naši, še vedno smučamo bolje od vzhodnih sosedov!
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.
ticko
Ime in priimek: Matija Bokan; lj

da se vid kje smo odsmučal
Slika
Več je v dotiku. http://www.brest.si :p
Odgovori