Proti vrhu smo se odpravlil po poti spusta, da si ogledamo in seznanimo s situacijo.....smučke so celo pot mirovale na nahrbtnikih, kar nas je malo upočasnilo, a nič zato
Do vrha smo s postanki zaradi prehranjevanja, natikanja derez in občudovanjem razgledov potrebovali 4:30h.
Na vrhu nas je ujel še Jaka Ortar, ki je priletel po grebenu (štartal je 2h za nami)
Skupaj smo se odpravili po belih strminah proti podnu.....Razmera je bila strašansko ugodna. Sneg je ravno prav odpustil, da smo vsi zelo uživali v spustu. Zgornja flanka je bila super, prva grapa je bila trda, jaz sem se ji izognila po desni strani strani in sem se jim pridružila pri vstopu v drugo grapo. Slednja je bila super....Prečka je zaenkrat še presmučljiva, a vprašanje koliko časa še (glede na toplo vreme).
Na koncu nas je čakalo še dobrih 20m štafanja in spust po grapi pod oknom, ki je bil detajl dneva
Ocena smuka je: ALPINISTIČNO SMUČANJE, Prisojnik (2547m), Južna grapa IV/S5....po besedah Jake je bila ocena smuka zaradi danih ugodnih razmer malo nižja in sicer III.
Hvala fantom (Maticu, Bototu in Jaki) za družbo in super dan