Capitan Pelinkovac & Diagonalka

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

Uf, lenoba seka na polno, dnevi pa bežijo...žal tudi turobni...in tako sta od Pakle minila že skoraj dva tedna :S

V navezi sem bil z Borisom, na štriku pa naju je imel Bevk...itak, mi trije smo bli najboljši par :P Za ogrevanje smo se v soboto nameravali podati za Jermanom in Ivanom v Kraški Slovenski Tržaški Sizbek, ampak sta nas prehitela še dva Čeha. Tako smo skupaj s Knopovo navezo napadli varianto Kapitana Pelinkovca; že na vstopu sta šefa namreč odločila, da se zadnjemu raztežaju izognemo v levo ;) Nedeljski start je bil za nas časovno "rahlo" zamaknjen :P Kljub kasnejši uri pa smo pod Debelim kukom spet nabasali na gužvo, a je prvotnega PIPS-a Bevk hitro zamenjal za Diagonalko. Smo pa zato lahko za nagrado ves čas uživali v razgledih čez celoten kanjon. Za razliko od prejšnjega dne sva se tokrat z Borisom pošteno naplezala in na parih mestih tut zašvicala...ful...ko ni šlo v prvo, sva mal odletela, če pa tut v drugo ne, sva uporabila alpinistično znanje in tako smeri dodala še oznako A0 :)

Slika
Začetno štrikanje

Slika

Slika

Slika
"Capt'n" je vmes postregel tudi z nekaj lažjimi raztežaji za aktivni počitek ;)

Slika

Slika
Nadzoroval nas je Palček Traktor :P

Slika

Slika
V nedeljo je šlo zares že takoj od začetka

Slika
Slovakinja pred nami v slavni zajedi/poči tretjega raztežaja

Slika
...ko se Bevk poščije na vse :lol:

Slika
The mighty Anića kuk

Slika
Za zaključek pa še abzajl

Slika
Debeli kuk

In še vse skupaj -> https://picasaweb.google.com/matevz.kastrin/Paklenica#
macandcheese
Ime in priimek: Laura

Ola!

Jst si bom mal sposodla tole objavo in zdravn pripisala paklo iz moje perspektive :)
Prvi dan sm plezala z evo in ano šarec. Šle smo v juho. Smer je bla men ful lepa, pa ne glede na supr hitra slovaka z voki-tokiji pred nami smo se mele ful fajn.
V nedeljo sva šle z manco v velebitaško. Nekak sva tut v tej smeri nabasale na dva ful sposobna mađara in se je stvar mal zavlekla, sam je blo useen supr dobr. Šle sva cug cug, ampak je mene že v štirkah in petkah navijal :) tko da sm svoj tazadn cug kr manci prepustila. Drgač mi je bla tut ta smer zlo všeč. Dobr izkoriščen dan uglaunm.
V pondelk sm plezala z bevkom. Zmenila sva se da si ga bova uzela bl na izi, zato sva si zbrala smer s 3mi cugi :) (gospodari kiše).
Sledil je "ful bi ga radi dobr žural sam nm ne rata" žur, ki je traju do jutranjih ur. Pol smo se pa odpravl naprej v bijokovo.
V sredo sva šle z evo v smer madre padre (vrisove glavice). Nasledne dni pa smo večinoma frikal zarat "neugodnih" vremenskih razmer :)
Pa tut to ubistvu ni blo tok slabo ker so smerce v breli in bastu men ful lepe.

Nasplošno je blo men ful luštn tko da Matevž in Davor (+če je še kdo pomagu organizirat) hvala k sta to omogočla. Ful sta kuuul ;)

Au revoir
Zadnjič spremenil macandcheese, dne 19 Apr 2012, 16:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Spasiba

Alora sm pridu več ksno.

Da povem še jaz kaj s podaljšanega dopusta za 1. maj. Čez vikend smo se šli alpinistično šolo. Čeprav je zgledalo da bo to ena generacija 'žblj', so se tečajci/ke dobro odrezali, pohvala tako v plezalnem kot družabnem smislu.

V ponedeljek sva si z Jermanom vzela čas zase in se navezala na vrv pod smerjo Senca pijeta. Ne vem od kje je dobila smer tako ime, ker o senci ni bilo ne sluha ne duha, res pa je, da sva se ga zvečer pošastno napila.

Slika

Sledil je premik proti Biokovim, meki plezanja v kompaktni skali, rib na roštilju in pivu v plastenkah. Od vseh top šit vzponov, ki so se mi zgodili, izstopa smer Dalmatinski sen oz. bolj znana kot Smer velikanka, saj premore celih 600 m višine.

Po težavnosti izstopa raztežaj z imenom ''the banana'' kjer te preseneti neizmerna naklonina, izpostavljenost in nasplošno very hard climbing. Ni kej, najbolj hecna 4-ka (oz. 1-ka) kar sem jih kadarkoli plezal.

Slika

Na sredini smeri se uščije dž, vendar Jerman reši situacijo in najde luknjo, v kateri sva ukanila vremensko nevšečnost.

Slika

Nato se stena postavi pokonci, tu najdeva štiri super raztežaje po katerih sva imela smer že v žepu.

Slika

Preostanek dopusta preživim frikajoč, seveda se je pa vedno našel čas še za kakšno neumnost.

Slika
Odgovori