Še ena popoldanska (večerna) tura, tokrat sem "moral" skombinirati smučanje z Babe in večerne predstavitve filma ob 45-letnici zimskega "Čopa", seveda v glavni vlogi edinega še živečega člana "ekipe" Tonača.Ker je bil začetek v muzeju v Mojstrani ob šesti uri zvečer, sem po službi "na polno" divjal proti Babi...Začetek je bil zelo obetaven, v spodnjem delu je lepa "špura", na ostrem ovinku "poti", pa sem kmalu ostal sam...proti koči sem se kar nagazil, ker pa se je očitno popoldan krepil SV veter je tudi špuro ki je bila vidna sem in tja (naravnost na bajto in naprej) zapihal do te mere da sem še "greben" večji del gazil.Zahod sonca zaradi oblakov na zahodu skoraj da ni bil viden, imel pa sem mir ki ga je motil le na momenta močan veter vzhodnih smeri.Smučal sem zraven že zvoženih sledi kar naravnost z vrha, vendar še vedno desno od "žlebu", vanj sem zapeljal kakih 200 višincem pod vrhom, mogoče nekaj deset metrov nad tistimi ki so smučali pred mano (jih nisem videl - štirje).Zgoraj pršiča dobesedno "čez glavo" (snega pod vrhom je 130 cm), predno pa sem zapeljal na oster ovinek, pa je bilo že nekaj skorje (jo krivince dilc le frcnejo...), ki pa je bila ob šestih popoldan še smučljiva brez kakršnihkoli težav.Nižje sem po temi peljal po "poti".Seveda pa sem na njegovo in moje veselje "ujel" z deset minutno zamudo tudi Tonača, in druge ki so pomagali narediti film.
https://picasaweb.google.com/1091719430 ... vskaBaba02