Slovenska in spust čez vse Prag-ove

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Kriza
Ja res je kriza, 12.aprila gazim celotno Slovensko smer....ja to pa je kriza, in to kriza - ferajnov! Kje so šole na Alpinističnih odsekih?
Je mogoče Slovenska premalo orientacijsko zahtevna....je prekratka...prelahka (za ta hude.. v njej se da tudi petice lest...), pa tud bivakirali so večkrat že v njej...

Tine Mihelič je takole napisal;
"Našemu plezalcu pomeni vzpon čez Slovensko smer dolžnost, ki izhaja iz notranje nuje.Plezati Slovensko smer je tako kot....no, denimo, brati Prešerna".

Danes sem navsezgodaj začel v Vratih (cesta "sfrezana"), bilo je malo pod O st. C, idealne snežne razmere (razen v gozdu - mehko že zjutraj), dilce sem nosil ves čas, je treba v takih jasnih nočeh malo premisliti, ali se splača imeti kože....
Smer sem plezal z dvema cepinoma (še ne dolgo nazaj je bila praksa z enim....), in na nekaj mestih bi s samo enim bilo bolj tko/tko. Nad kaminom v spodnjem delu sem moral z derezo v skalo, višje pa nikjer več!!
Smučanje čez Prag, pa sama poezija strme "igre" s samim seboj...nikjer še nisem zasledil, da bi kdo smučal s samo enim odpenjanjem dilc, tako da sem pod Bavarsko na koncu "moral" zatuliti!!!

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... ustCezPrag#
Džoni
Uporabniški avatar
tagajstna
Prispevkov: 185
Pridružen: 15 Mar 2005, 13:45
Ime in priimek: Neda Podergajs

14 dni nazaj smo tri Matičarke ravno tako s smučkami na hrbtu zarinile v Slovensko, od bivaka ob 5h, tako da je bil štart lepo trd. Pri Treh macesnih pa smo gazile svež sneg že do j** po fino predirajoči se kloži .. Ker smo ugotovile, da se res ne bi ekspresno odpeljale v dolino skupaj z vso napihano gmoto vred, smo raje odšle smučat z Luknje. Konec marca takih razmer v Slovenski človek res ne pričakuje :?
Never ever give up!!
tanketta
Prispevkov: 12
Pridružen: 16 Mar 2013, 20:34
Ime in priimek: ljubljana

danes z janezom v slovenski. razmere trde! kar je bilo za slovensko ultra super, za cmirom pa na meji neužitnega, sploh za moje ultra lajht dilce (dol grede nismo prijatli z ledom press).

Slika

Slika

Slika
ritem bejbi
Zenf
Prispevkov: 115
Pridružen: 22 Jun 2010, 21:03
Ime in priimek: vozi misko

Glede nato da je bilo govora da so razmere v Slovenski ultra hajper super duper top of d top šit, seje Koćevski medved odloću da su zbudi iz hibernacije in da gre probat tole.....In ja pa sva šla jst pa Žile iz ferajna ćigar ime ne bom omenjou med tko eminentno druščino tuki :evil: Bilo je ludo i nezaboravno.Kot bi reku načelnik Pik Pik Pik Škrip Škrip Škrip....Razmera je bla super pa še do bajte se prpeleš... :D :D :D


p.s. še ga prcam :D
ja nisam odavde.....
Odgovori