Kranjska poč

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
LadyBug
Ime in priimek: Martina Kostajnšek

In smo šli v prvo hribovsko smer :D

Tja gor.
Slika

Priprave na vstop v smer.
Slika

Potem je šlo zares, saj so poleg Janeza v smeri peli tudi klini :) . Z Barbaro sva jih tudi nekaj izruvali, enga pa pustili za seme.

Janezova dvojčka sta bila ta dan prav posebno razigrana in vedoželjna in smo ju komaj krotili. Pobliže ogledati si prav vsaj skalni rob je bil njun cilj, skrivala sta se in se lovila v smeri, mi pa z njima! Ja, in tako smo v smeri bingljali cel šiht. Iz smeri smo izstopili ravno pravi čas, da smo doživeli magični sončni zahod nad Škrlatico :)

Lezli smo čez luštne mini kamine, pobrali nekaj prečk, v dolino zmetali en kp kamenja in ga tud dobili (hvala navezi pred nami, da nam ga ni še več zmetala na glavo :) ). Ta velik kamin sem v nasprotju z Janezom zlezla v stilu Racmana Jake :) Barbarinega stila pa žal nisem videla, ker je lezla za mano. In za grande finale je Janez zadnji raztežaj zlezel 2x!

Janez in Barbara na vrhu Nad Šitom glave.
Slika

Naša odisejada v Kranjski poči je seveda zahtevala tudi žrtve: zgubljene rokavice (ne moje), strgane hlače (moje), izsušena grla, ki smo jih navlažili na Vršiču in kruleče želodce, ki smo jim oskrbeli v Trenti :)
Odgovori