Več muh na en mah, da ne spamam preveč =)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
meri
Prispevkov: 57
Pridružen: 15 Mar 2013, 00:49
Ime in priimek: Ljubljana

Torej, da ne pišem vsake objave posebej, je klele seznam parih smeri.

Z Davidom Debeljakom sva začetek junija plezala v Skuti. Ker nisva imela pravega vodnička, sva pa našla vris nekaj smeri, sva šla malo na slepo. Seveda je Dejvu padlo v oči ime Josemitska poč, in že sva vedela kam greva. Kako dolga in težka je, sva se pa pustila presenetit. Zelo zelo priporočam. Ko naju je zaobjela gosta megla, je Dejv ustrelil meni nepozaben stavek "No, zdej sva pa v sladoledu!"

Slika

Dave v poči. Nor cug!




Par dni kasneje sva se s Silvom Karom namenila v Vežo. Ker pa je bilo jutro po deževni noči, sva raje zavila v Kogel, kjer sva zlezla Marijo Pomočnico.

Slika



Vmes sem se zaprla v sobo in se učila za finiš izpitov na faksu. Skoraj na koncu sem se za oddih spet navezala s Silvotom in v Planji zlezla novo smer, Steber za lepši dan.

(http://www.primorskestene.com/?mod=cata ... sl&lang=sl)


Dva dni kasneje sva se s Saro zgubljali pod steno Debele Peči. Iskali sva Ježev instinkt... pomaga, če greš pogledat za rob stene. Super smer, z enim detajlom zajede, ki se zaključi z zagozditvijo samega sebe, da te ne odčupa nekam dol. Trening: streching.

Slika
Sara v zajedi


Začetek julija sva s Tjašo Jelovčan plezali v malem špiclju - Škarje. Splezali sva smer Beli pajek. Na sestopu sva občudovali razglede na Korošico in tupaste gamse, ki so se butal z rogovi na 5cm široki skalni polici, par metrov nad tlemi.

Slika Slika

V začetnih platkah.


Črna lepotica se mi je zdela primerna tudi za Majo Vidmar in Anžeta Štremflja, tako da smo se odpravili v Vežo. In potem nas je pozdravila voda. Veliko vode.

Slika

Slika

Ampak ksreč je po 10 min že posijalo sonce, z gora so pa tekli slapovi.




Sledila je SMARovska akcija v Albanijo in Črno goro, o čemer bo več povedalo kakšno poročilo. Lahko pa rečem, da imajo res dobre čevape. Ampak okus slabih dveh tednov (ki sta bila pa zelo dobra):

Slika
Sigurno bi pozabili vse cuge, če ne bi sproti risali skice.

Slika
Kamnita polica po meri...

Slika
In bilo je jutro naslednjega dne.

Po plezanju v tujih gorstvih sme si vzela par dni oddiha.



No, ampak sva se z navezco Saro spet slišali in prijeli so naju hribi. Tako sva šli po šihtu v nšg in zlezli Rumeno diagonalo.

Kratka, sladka, na vrhu sva prižgali čelki in lepo sestopili.

Slika

Slika



V nedeljo sva šla z Žigom Oražmom pošnoflat kaj zaeno stvar sta naredila Andrej Grmovšek in Silvo Karo v Planji dober teden nazaj.
Lahko rečem samo to: dobra sta.
Johanova.

Slika

Slika



Vmes sem porabila kar nekaj klinov... Rosa, a bo tole uredu za letni bonus osmih klinov? =")
meri
Odgovori