V senci Kanina (Prevala)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

V soboto smo imeli na Zatrniku GRS inštruktorji licenčni seminar, res da je minil v super vzdušju a vseeno so misli uhajale na nedeljo. Informacije iz "prve roke" (inštr. prihajajo iz vse Slovenije) o razmerah so nas zvabile na zahod. Razmere na Pecolu niso bile najbolj opevane (tudi pogled iz kaninske strani je precej ubogi, Curtissons kaže "rebra" po celotnem pobočju, precej spihano deluje vse še precej višje od koče Brazza), zato smo se familjarno odpravili v senco in mraz proti koči Gilberti. Z Anžetom je bil nek tihi plan na sedlo Uršič, a situacija pri koči naju je odvrnila od tega plana, zato sva šla proti Prevali.
Od koče Gilberti so dve varjanti poti proti sedlu Uršič, ena gre proti sedlu Bela Peč, pa na koncu dolinice zavije ostro levo v strme prehode, no že mnogo prej so bile videti sledi smuči, a le do plazu, tam je očitno nekdo sprožil plaz in se seveda obrnil.
Druga varjanta ki gre pa za kočo v dolgo prečko proti Prestreljeniškemu oknu, in se desno drži dolinice proti Uršiču pa je bil še nedotaknjen. Dovolj sem videl......zato ni bilo niti poizkusa
Smučanje iz Prevale seveda po pršiču, takoj pod zg. postajo italijanskih gondol sem po bolj strmem delu odsmučal lepo pršičasto "flanko".
Italijanski del smučišča še ne obratuje, ga pa v spodnjem delu umetno zasnežujejo, veter in mraz iz "žiraf" je tudi edina temna lisa drugače zelo lepe ture.
Kaninu tako "čez prst" manjka še konkretna pošilja snega.




https://photos.google.com/share/AF1QipM ... xsZXAtYmtn
Džoni
Odgovori