popoln vikend na Vršiču in Pecolu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Včeraj na Vršiču en tak razburljiv dan, dober seminar, zelo šolske - težke razmere, veliko ne vsakdanjih dogodkov (hvalabogu), očitno se je za vse akterje dobro končalo (drugače nebi v nosilih vozili kup smuči....), Danes po poročanju Bora Šumrade na TKG-ju precej bolj stresni dogodki, tudi z resnimi posledicami.
Me je pa včeraj (ne samo mene) zelo razočaral odnos nekaterih obiskovalcev Vršiča pri koči na Gozdu, kjer so "gladko" zaparkirali pet terenskih vozil GRS-ja - ki imajo na strehah modre luči, in te modre luči in reševalci v teh avotomobilih so že marsikomu rešili življenje. Zelo žalostno!

Danes v Zahodne Julijce nad Pecol, po sonce in smučanje po nekaj centimetrih novega snega. Razmere so očitno kjerkoli nad planino izredne, vsi so se danes režali na koncu tur, vreme je dopoldne bilo sončno in toplo, kasneje se je pripodilo nekaj snežnih ploh, a sonce se tja do dveh popoldan ni pustilo odgnati.
Težko je potegniti špuro in odsmučati Curtissons...pa zaključit tak dan, zato sem šel skorajda iz višine koče Brazza še enkrat na kože in na Škrbino nad Cijanerico (Forca del Palone). Škrbina nič posebno strma, a se očitno marsikdo preceni. V času mojega "obiska" škrbine so trije padli in z glavo navzdol drseli nekaj deset metrov...kot da krokarja nad mojo glavo nista preveč dobrohotna! (v slikah)

https://photos.google.com/share/AF1QipP ... NXRW1uSUtB
Džoni
Odgovori