zimsko vplezavanje

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
rner
Prispevkov: 34
Pridružen: 31 Dec 2016, 17:13
Ime in priimek: Blaž Karner

V zadnjem tednu dni sva se z Aleksandrom Kranjcem parkrat navezala na vrv.

Prejšni četrtek sva tako rila po Zgornjem stebru Brane. Po treh s snegom poprhanih raztežajih naplezana ravno nisva bila, vseeno pa sva misel nadeljevati čez Šijo na vrh zaradi neugodnega snega hitro opustila.

Dan je bil čudovit:
Slika

V torek motivacije za v hribe ni bilo sva pa šla drytoolat v Zagorje.

Po ogrevanju v levem delu plezališča sva se lotila smeri Duhovna oskrba, ki je dolga približno 80 metrov. Po prehodu čez previs v drugem raztežaju naju je pričakala platka s slabšimi hooki, ki so povzočili tudi en polet. Multipitch drytooling je huda stvar.

Pod previsom v drugem raztežaju:
Slika

Pa še en detajl:
Slika

Danes pa sva se odpravila na Vršič z namenom splezati Kranjsko poč. Sledu škripavca nisva zaznala, tako da sva se kar pošteno namatrala.


Pogled na steno:
Slika

Kamin v tretjem raztežaju:
Slika

Zoprni skoki v četrtem:
Slika

Zadovoljstvo na vrhu:
Slika

lp
Hey Joe
Prispevkov: 473
Pridružen: 04 Nov 2011, 11:13
Ime in priimek: Janez Marinčič

Priprave na zimo ob tem času so bile tudi nekoč »šarf« zadeva (recimo v NŠG, smer Pastirja Jozla, danes je to verjetno Jeseniška).

Na severni strani pa, če si bo kdo zapomnil - za poleti -, bo prav v začetkih omenjenega četrtega raztežaja (na skici pri št. 4), potrebno nekaj ukreniti v zvezi z ureditvijo vmesnega varovanja. Izpostavljena zadeva v sicer čudoviti smeri je lahko nevarna
(Prijatelj in moja generacija Žele Perko iz Tržiča si je pravkar kupil izjemni vrtalni strojček za take primere....S pohvalo, Žele!)
Slika
Odgovori