Zimske dogodivščine

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Krištof
Prispevkov: 27
Pridružen: 26 Okt 2010, 10:44
Ime in priimek: Krištof Fortuna

Naj na hitro popišem svoje lepe in uživaške pa tudi malo bolj stresne in napete trenutke v hribih v zadnjih nekaj tednih.

21. februarja sva se s Pintijem podala proti SZ grebenu Planjave. Pa sva na dostopu do sedla v Pripravniški grapi videla nekaj ledu in se usmerila proti smeri ter njen spodnji del tudi preplezala. Ustavil naju je slap v zgornjem delu brez možnosti varovanja. Izstopila sva v levo ter poštamfala do markirane poti, nadaljevala pa sva tudi do vrha Planjave.

Izkazalo se je, da je bil led popolnoma neuporaben, zato je bilo plezanje predvsem v prvem raztežaju kar delikatno.
Slika

Malo višje sva obrnila.
Slika

Na vrhu pa uživaško 8)
Slika


Dva dni pozneje sem mlajšega brata Jerneja peljal v Teranovo. Načrtovan hiter vzpon se je zaradi mnogo navez v smeri kar konkretno zavlekel - sva pa kljub temu uživala v dobrih razmerah.

Nasmeh pove veliko :-)
Slika


Dan zatem sva se z Aničinom podala v Belo grapo v Planjavi, o čemer je več napisal že on. Naj dodam le to, da je bilo veselje med in po turi ogromno. Res super smer v odličnih razmerah!

Slika


Zadnjega februarja smo logaška naveza Ahac-Gašper-Krištof kljub visokim temperaturam v dolini pikali v Kramarci in obujali spomine na osnovnošolske neumnosti - neprecenljivo :)

Slika

Slika

5. marca sva se z Ahacem podala v S raz Male Mojstrovke - načrtovana kratka tura se je spremenila v dolgo borbo v zelo slabih razmerah. V steni je bilo za nameček še 10 cm novega snega, ki nama je delo še otežil.

Na dostopu naju je grelo jutranje sonce, potem pa ga do naslednjega dne nisva več videla :roll:
Slika

Zanohtalo naju je že takoj na vstopu, kjer je bilo potrebno premagati kar zahteven odsek. Plezala sva malo s cepini, malo pa z rokami.
Slika

Po dveh raztežajih naju je najbolj očitna linija peljala levo v grapo (ki je očitno del smeri po kaminih). Nazaj na raz sva priplezala po zelo zahtevni kopni poči, ki je bila na enem mestu celo previsna. Ahac je noro borbal in jo do vrha potehničaril, meni pa jo je za njim uspelo preplezati prosto s cepini (na račun tega pa nisem izbil dveh klinov).
Slika

Do vrha smeri sem splezal še en kombiniran raztežaj, nakar naju je ujela noč.
Slika

Odločila sva se za spust po smeri. Oba sva se strinjala, da se tako namatrala že dolgo nisva.
Odgovori