Vzhodna smer v Mali Rinki

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
GogyNogy
Site Admin
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 Avg 2018, 15:52
Ime in priimek: Anej

V okviru Nadaljevalne alpinistične šole 2019-2020 smo tečajci pretekli vikend plezali v Logarski dolini. Poročila so skopa - eno pa je le za marketing :)

V navezi Ante-Anej nama je pripadla čast, da s seboj peljemo velecenjenega načelnika Bokavška - odločitev je padla za Vzhodno smer v Mali Rinki. Švicanje in hitenje z dostopom se nam ni obrestovalo, saj smo pod smerjo bili prisiljeni počakati tujo žensko navezo, ki je ravno začela s plezanjem, nama pa ni bilo dovoljeno slediti in si olajšati orientacijo, zato smo se tudi plezanja lotili s penzionističnim tempom.
Spodnjo tretjino smeri sem plezal naprej jaz, plezalskih posebnosti ne ponudi, smo pa naleteli na enega odlično zagozdenga zapuščenega metulja, ki seveda ni šel iz poke, je pa prikladno nameščen in primeren za vpetje. Vmesno varovanje smo rihtali na klinih in jebah, štanti pa so večinoma nabiti.
Pod kaminom je vodstvo prevzel Ante in ga tudi držal vse do vrha smeri. Vmes je dvakrat imel delo tudi z nabijanjem štantov, v zadnjem raztežaju pa z direktno linijo po malem melišču še malce začinil zihranje ob padajočem pesku in kamenju (priporočamo plezanje desno in izstop po stezici ob steni v levo).
Sestop čez Turski žleb se mi je vlekel ko kurja čreva in jaz z njmi, najbolj je pa pasala kokakola in per na Okrešlju, ob čebljanju v smeri smo pa tudi kakšno fotografijo več pozabili posnet.

Slika

Slika

Pa da bodo še obstoječe in bodoče matičarke imele kaj od smeri...
Slika[/img]
Hey Joe
Prispevkov: 473
Pridružen: 04 Nov 2011, 11:13
Ime in priimek: Janez Marinčič

»OZNA sve dozna« (Organizacija za zaščito naroda)
Je bil viden v bifeju pri slapu Rinke, predpripava na vzpon je pomembna!
Slika
Toda alpinistu in pedagogu že med mandatom vodenja ferajna pristoji vsa pohvala za modre in enostavne odločitve pri tem!
Uporabniški avatar
borowski
Prispevkov: 38
Pridružen: 13 Mar 2015, 23:02
Ime in priimek: Bor Zupan

Če te še kdaj zanese v smer izstopi po levi varijanti čez plate. namesto najgršega cuga v smeri, ti izstop postreže z verjetno najlepšim(i) :)
Beri ; Izpisnica
Odgovori