La Meije!

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
tipitasa
Prispevkov: 48
Pridružen: 10 Apr 2015, 02:09
Ime in priimek: Nataša Vodopivec

Z Blažem sva šla najprej v Ailefroide, kjer sva želela splezati nekaj stvari, ki so nama še ostale od prejšnjič. Zaradi močnega vetra in nevihtnih popoldnevov je kar nekaj tur odpadlo, zato sva nekaj dni plezala navrtane smeri v okolici in se šla aklimatizirat in uhodit moje trde gojzarje na Pic du Glacier Blanc.

Slika

Ker nama je začelo zmanjkovati časa za dve večji turi in ker nama je vreme še vedno kazalo fakiča, sva enega pokazala nazaj in se odpeljala.

Slika

Splezala sva eno smer s krasno dolomitsko skalo nad Lautaretom v Tour Termier. Zelo priporočava! Pa tudi ob hkratnem razgledu na Barre des Ecrins in La Meije se kar pocedijo sline.

Slika

Slika

La Meije ob vsaki vožnji v Grenoble gledava že obe leti mojega študija in čas je že bil, da greva gor! Naslednji dan sva se odpeljala v La Berard, tam pustila avto in ob krasnem razgledu ( :shock: ) na južno steno od Meije odpešačila spat v Refuge du Promontoire.

Pas de vue sur la reine des Ecrines:
Slika

Splezala sva smer Voie du Bastion Central in nato nadaljevala še z Dibonovim izstopom na tretji zob Meija. Dež od prejšnjega dneva je požledil ene platke in treba je bilo malo cikcakati, v dveh cugih zgornje smeri pa je bil neprijeten sneg. Nad razgledi se pa ni dalo pritoževati!

Slika

Slika

Slika

Oje!
Slika

Sledilo je še prečenje do božjega palca in potem sestop do ledenika.

Doigt de Dieu
Slika

Slika

Slika

Spala sva na bajti Refuge de l'Aigle. Ena lepših bajt tu naokoli! Tudi razgled ima kar dober.

La Meije Orientale, Doigt de Dieu, Grand Pic.
Slika

Slika

Skupina nemcev nama je ponudila, da naju pelje nazaj v Berard, tko da nama ni bilo treba niti štopat! Hudo.

Za konec sva splezala še na Dibono.

Slika

Sestop
Slika
Odgovori