Začneva v torek v Dabarskih kukovih z dvoraztežajno smerjo Starter (4c 65m) v kateri najdeva le prusik na vstopu ter štant na vrhu. Nato splezava še Velebit express (5b 120m) ter La filia del capitano (5c 185m) z lepim detajlom na koncu.
Naslednji dan sva splezala Rolling stones (5b 80m) ter Il risveglio dei Mascherini (5c 95m). Sestop je v obeh smereh abzajl, druga je precej lepša.
Ker sva izčrpala večino petk Dabarcev se naslednji dan prestaviva do Božin kuka. Dan začneva s smerjo Il gietto (6a A0 110m), direktno s platastim detajlom, kjer brez A0 ni šlo. Sledi še Rigoletto (5c 135m). Do vstopa v smer je nekaj poplezavanja, naprej pa je smer zelo lepa, sploh radiatorji v drugem raztežaju. Spet je edini sestop abzajl, ki ga poskusiva opravit v dveh abzajlih po smeri, a so bili štanti malo preveč narazen.
V petek se odločiva za napad na Stapino, skalnat vrh sredi Velebita. O smereh tam sem najprej prebral v objavi Vida Vilharja, na plezanje.net pa je tudi (precej slaba) skica. Plezala sva Istocni brid (5b 70m), ki ves čas poteka po plati, grifov pa je bolj malo. Prvi raztežaj sva s štantom Žlamborja razdelila na dva, ker se mi je na prvi pogled plata zdela neprehodna. Vendar je skala hrapava in zelo dobro drži. Tudi zadnji raztežaj je bil precej težek, sploh pa se ne bi branil kakšnega svedrovca več. Sva pa bila zelo vesela, da sva dosegla ta vrh.
Naslednji dan za rest-day zlezeva na Vaganski vrh.
Za zadnji dan se odpraviva v Paklenico, kjer še noben od naju ni plezal dolgih. Začneva s Šaleško (5b 120m), ki mi je bila zelo všeč. Nato nadaljujeva proti vrhu Stupa po Bridu za veliki čekić (5b+ 150m). Smer se začne z meni precej težko in izpostavljeno 4a prečko v levo ter nato še malce težjo prečko v desno. Takrat sem podvomil, ali bom lahko splezal detajlni 5b+ cug (jaz sem vse plezal naprej), če pa so bile že te štirke precej težke in predlagal, da abzajlava dol. Na srečo se odločiva, da nadaljujeva, saj je bil že naslednji cug veliko manj izpostavljen, detajlni pa prav lep žleb/kamin.
Sledila je le še gužva na avtocesti nazaj proti Sloveniji.

Ravno prav dolg abzajl iz Il risveglio dei Mascherini

Želbovi

Abzajl čez detajl v smeri Rigoletto

Stapina