Vikend triplezarija

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Ta vikend sem se odlo?il, da ponovim tri v vrsto, plezanje tri dni zaporedoma. Zan? sem plezal desnga Luciferja, potem sva s ?isotom zgazila ?e do Stirofobije in se obrnila, ker sva bla ?ejna, pa la?na pa ?e sfukana, pa tud ?elk nisva mela. V sobot sva bla v Kalu, prav tako s fantom od Nesti?. V nedeljo pa z Moj?i v Nad ?itom Glavo, znana godba.

In ker je blo fajn, da sem se v ponedeljek zaleplen zbudil in v torek na ?marno ?utu, da nabiram kondicijo, in v ?etrtek v ?rnem Kalu vidu sneg in zve?er hodu po njem na ?marno...kjer sva se z Len?ico zmenla, da jo v soboto neki peljem...

In se je kmalu po ferjanovskem piru vikend za?el. Ni? zmeden ni bil!
V petek smo z bratoma ?esen stopili pod Ledinca, mal so me leta dajala na dostopu, ampak k sem vidu The Slap, sem kr sko?u za njima.
Slika

Pra?ica, kot ju nekateri imenujejo, verjetno ima to opraviti z njunim pra?i?jim tekom po plezanju, sta iz ruzaka potegnila cpine in milko. Pa smo ?li v spodnjega.
Slika

Ker sem jima zaradi slabega slovesa in prestra?enega srca prepustil te?ave, sta mi naklonila prvi "polo?nej?i" razte?aj.
Slika
Slika
Takle smo mel, bi vam pokazu amazing shot, film smo namre? posnel, ampak ker ni placa na Malen?kovem serverju, lahko ogled pri?akujete enkrat februarja, seveda v CD, jeah lots of money!

Pol je Car #1 zavil v te?ave, umes je bil ta slaven kader, ko zabija in re?e jeah. Pol je blo pa te?av konc, dost bedn cug, sem pozabu, da bi se mogu trest.
Slika

N? potem smo ?li po odli?no predelanem sne?i??u ?e do ta zgornga, kjer je nastala tale slikca, o Milki in ?aju pa dans ne bi.
Slika
Potem sem ?u pa kr spat.

Zbudu sem se ?e preden sem za?el sanjat, bila je lepa no? in z Alenko sva se zapelala v Tamar. Na dostopu sva prehitela eno sanka?ko navezo, ki je zgleda bivakirala, saj je bila ura ?e prezgodna za sobotne obiskovalce. Dostop 1h in potem sva zategnla centralca.

Lepih slik ni treba komentirat.
Slika
Slika
Slika
Slika

Potem sva bla ob 12.30 ?e v novem Radovl?kem ?paru, je Alenka fejst ponosna, da je sedaj tud Radovlca pravo mesto.

Je rekla: "da ne bova pretiravala, da ne bo? preve? zmatran, ker gre? jutr plezat..." in sem res ?u v nedeljo. Sem od Lj-Gorij postavu rekord, 40min mi je vzel, in ?e je ob meni sedel Motl, tokratna zvezda iz fotografij. Ni n? druzga reku kt "Jeah", potem sva bla do pogleda na Stenar tih, ko je dejal "sam tole pa ?e dolg nau, sploh ni dost snega" in dodal sem "ja ni ga nalepl, je spihal".
Pihal je tud na Vr?i?u, ponavljala se je zgodba od 7 dni nazaj, do pod S stene Nad ?itom Glave sva Mi?kotu in Malen?ku naredila lepo potko, sva dobila pir v zameno, dost fajn.

Stena je bla ?e vedno ista, z Mojco sva zan? zavila v tale kamin in potem ?e v tiste... nad vrhom sne?i??a. In ?e je bla zan? kr situacija, k me je Matev? klico od Firerja, je djau: " kva je zdej ta star, a j bla situacija?", pa sem zafrajaru, "ja ne, sam takle sva mela", k sva ob 18h z Moj?i istopla.

Slika
No, tokrat sem v prvi cug zaplezu ob 9.39. Morm re?t, da je tokrat fejst zanohtal ?e v prvem cugu, joku nisem, sem pa prosu, naj se ?e kon?a ta proces odnohtavanja, po 15m stene!
Do vrha naju je lo?l samo ?e 285m, in Matev? je zgledno in previdno stopical po stopi?ih 1. cuga Slika
in 2. cuga.
Vzel si je nekaj ?asa, ker njegov ?elezni rek gre, "da ?asa pa ne gre prehitevat, da s tem ?lovk sam zgubla", je res, a ne, da je dans ?as vse.
Tle se mislm, da vsi z njim razpoznamo.
Slika

No vseeno dolg je trajal, ampak sva se premaknila. Potem je pri?el la?ji del dneva, adaptirala sva se na temperaturo, cepini so se lepo zatikal in dereze ne oddrsavale, mineval so metri, klinov pa kolk vo?.
Slika

Tiste k sem jih jst smjestil, mi je kasneje zaupal soplezalec, so bili ven vzeti z roko, vem, vem, se spra?ujem, da mogo?e vso stvar dojemam preve? romanti?no!?

Slika
No Matev?u je v srednih metrih 5. cuga ob zdrsu, ko se je sredi drame ujel na levo ramo, le-ta izpahnila, zato sem se jaz ob njegovem povratku in nasvetu sezul iz derez in naslednje dva razte?aja splezal v gojzer?kih. Je blo kr sitno, ker sem se ?u igrco prosto po Smeri po zajedi. No detajl?ek je zgledu takole, navijala pa sva oba z Mi?kotom, k je glih iza sosedna vogla prlezu, je blo kako minuto prej.
Slika
Slika
Slika
Slika

No zatem sem izgunil v razte?aj, kjer nisva ve? na?la nobene opreme, ki sta jo prej?nji teden po smeri pu??ala Bor?i in Tinca, ?e po divjem zahodu je k meni na ?tant iz dveh jeb in enga prjatla, pripizdil Motl, da u pizdu matr, zdej pa ?e ta kur?ev sneg, da ga bo jebu in da jebemti to ramo in ta mraz, da nohta in da naj ?e izplezava ..."Ti kolk pa ?e mava?", me je vpra?u, k sem si natiku dereze, "ah ne velik ve?, ?e dva lahka cuga, zdele ena pre?ka II kjale v levo, potem pa ?e zadnji cug, ocenjen z I." On: "No ja po pa dobr, pa brez neumnosti, da nau? kej hitel!"
in sem pri?gal ?elko in se izpod previsa za?el umikat proti vrhu, na levo. Minevale so minute, na?el sem dva solidna klina na kupu, ampak, sem bil vesel za oba, da nisem tle ?tantu, je bl pihal, pa ?e super izpostavlen je blo. Pa rijem dalje po sipkem snegu v levo, hodm po luftu bele barve in v?asih se v gladkih platah najde kak kos poli?ke, uf, hvala Triglavu. No uspe mi zabit 2 bedna klina, in po 15m pre?ke se spustim v nek grabn zalit z nepredelanim snegom-do jajc, pa si res ?e ?elim, da bo kje kjak klin, al pa vsaj poklina, da ga jaz smjestim, pa to. In grem gor 10m, pa nikjer ni?esar kompaktnega in da bi lahk klin zabil, izpod nog mi pa kr be?i ta sneg, pa tud tiste plate pod nogami bi z veseljem zamenu za eno pokonc kopno IV, pa ga zabijem v travo in ?odr in u?timam 5m dolg prusik(Tinca in Bor?i hvala vama zanj), pol pa spet ?ez valove snega, in z mega trenjem prisrfam do grabna, ki mi je znan izpred tedna dni.

Medtem, ko sem jaz 2h ustvarju ta cug, je Motl razumel stvar narobe, ni po?teku, da jaz rojevam, ampak je mislu da sem kr umru, se razve?e tip?k in za?ne prusikart, potem pa jaz potegnem modr ?trik in po?teka, da ?e ?ivim... No ?ez 1h sva obadva na vrhu, ura je pozna, sva natanko 2h kasnej?a, kot prej?nji teden, ko mi je od Firerja, na ta isti vrh po telefonu, iz Gostilne se razume dejal, "Kva je zdej ta star, a je bla situacija?"

Pa sva enga natoba?la in ugotovila, da je pozimi, pono?i v mrazu, v hribih prov lu?tn. Situacija pa itak mam, sm pa? Mati?ar.
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.
Odgovori