Mojstrovka po dolgem in po?ez

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
orto
Ime in priimek: Jaka Ortar, Spodnje Pirni?e

Z ?igatom sva danes (petek, 14.4) ?elela posmu?ati ?im ve? grap z Mojstrovke, a razpletlo se je ?isto druga?e...
Do Ko?e na gozdu se da peljati z avtom, naprej s smu?mi. Na Vr?i?u je kar po?teno pihalo, Plaz je bil ravno prav oju?en za smuko, midva pa sva jo mahnila proti Butinarjevi. Nekaj ?asa je ?e fajn ?lo, potem pa je za?elo leteti vseh sort -- led, kamenje, novi sneg. Skoraj do skoka sva se ?e matrala, potem pa sva zaklju?ila, da je bilo pretoplo in sneg premalo predelan za varno smuko (udiralo se je prav do skal). Potem sva poskusila v Zupan?i?evi, a se je ?e na vstopu udiralo ornk ?ez kolena, skale so bile ?e fejst pre?vicane zaradi mo?nega sonca. Poledenela Pripravni?ka nama je omogo?ila elegantno "pikanje" do grebena, gor pa naju je pozdravil veter. Do vrha sva na?la, ?iga je odsmu?al flanko Male Mojstrovke do ~2000m, jaz pa sem ?el z Male na Veliko, a je bilo ?isto gnilo in ne bi rad bil zraven, ko se bo po pobo?ju navzdol odpeljalo 30cm zadnjega snega. Odsmu?al sem ju?no pobo?je, potem sva ?la skupaj na Malo Mojstrovko, odsmu?ala do 2000m, ?e enkrat na Malo, odsmu?ala do 2000m in ?e enkrat na Malo, pa spet odsmu?ala do 2000m. ?e se je kdo za?tel -- 4x sva danes odpeljala ju?na pobo?ja Mojstrovke, saj so bile razmere fantasti?ne, nore, sanjske... Novega snega ni bilo, stari pa je bil predelan in je omogo?al u?iva?ko smuko vseh sort -- od slaloma do veleslaloma (za smuk je bilo ?koda metrov). ?ez Grebenc sva se pretolkla na smu?eh, ni ravno za hvaliti, po Plazu pa ?e v senci, snega je fuuul. Turo sva zaklju?ila ob 18h pri Ko?i na gozdu po skupno ve? kot 2050m smuke. :cool:

FOTKE:
V Butinarjevi
Slika

Pripravni?ka z vstopa v Zupan?i?evo
Slika

Na vrhu Pripravni?ke
Slika

Slika

Slika

Velika Mojstrovka in Mangart
Slika

Mala Mojstrovka z Velike