Slapovi v Logarski dolini

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
UrosK
Ime in priimek: Uroš K

Včeraj ob 7h smo se štirje mlajši pripravniki (Klemen, jaz, Mica in Marko) :) odpravili plezat slapove v Logarsko dolino. Sprva smo imeli boj z avtom, saj ga Marko ni nahranil in je po nekaj kilometrih trmasto začasno prekinil naše potovanje. Zagreti pripravniki smo našli najbližjo "futrovnico", ga nahranili, nato pa se končno odpeljali Logarski dolini naproti.
V Logarski se je začela prava zima - sneg, mraz, zasnežena cesta - ravno to smo iskali. :) Najprej smo se odpravili pod slap Palenk, kjer so imeli ŠAO in mislim da AO Celje tečaj lednega plezanja, zato je bil kar zaseden. Več sreče smo poiskali v Centralnem Ivovcu, ki pa je sprva bolje kazal, vendar pa so se kasneje naveze kar usule vanj.
V navezi sta plezala Mica in Klemen ter jaz in Marko. Marko je splezal slap naprej, brez zadržkov. Led je bil v spodnjem delu moker, zgoraj v zadnjem delu pa na trenutke zelo trd. Uspešno, skoraj istočasno, smo prispeli na vrh, nato pa 2x abzajlali v dolino.
Ker se Markotu ni več dalo, sem se Mici in Klemnu pridružil v navezi in smo skupaj splezali še slap Palenk. Slap je postregel z zelo prijetnim, malo mokrim ledom. Tokrat je zaradi malo časa, hitro in suvereno naprej splezal Klemen. Na vrh smo prišli malo pred temo, nato pa v soju naglavnih lučk sestopili po malo nerodni poti v dolino.
Slike so žal slabše kvalitete...

Palenk od daleč:
Slika

Centralni Ivovec - zaključni cug:
Slika

Zimska idila:
Slika
Mica
Ime in priimek: Ljubljana

V nedeljo pa v slapu pod Gontami, kjer sem plezala z Janezom M. Tokrat tudi jaz - kot prva. Vesela vesela!
Ja, lepo je bilo v Logarski. Sneg je ves čas naletaval, mraz pa ni bil prehud. Oba slapiča (prvi ju je v osemdesetih letih preplezal Franček Knez) sta bila v soboto mila in prijazna. Krasen dan.
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Bravo, nadebudneži :wink:!

:D
Na juriš! :P
Odgovori