Vogel

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Izi
Ime in priimek: Brezovica

Za ponedeljek sem dobil dopust, zato sem se glede na plazovno nevarnost odločil za ziheraško turo, in sicer vzpon po Žagarjevem grabnu na Šijo, potem pa glede na razmere naprej. Med vzponom sem srečal svojega soseda in bratranca Borisa, ki je prišel nabirat kondicijo pred nedeljskim kosilom.

Vlečnica na Šijo je delala, zato je bilo polno deskarjev in smučarjev, ki so pešačili proti Šiji in po celcu navzdol. Pod vrhom Šije sem naredil preizkus trdnosti snežne odeje po norveški metodi, ki je pokazal slabo sprijetost napihanega snega (klože) s starim trdim snegom. Ne glede na to, ni bilo opaziti spontanih plazov ali manjših plazov, ki bi jih sprožili deskarji ali smučarji po celcu. Ocenil sem, da dokler bo temperatura pod lediščem ni večje nevarnosti za plazove na območju Vogla.
Na vrh Šije sem šel z derezami in cepinom, saj je bilo spihano do trdega, na vrhu pa tak veter, da sem kar takoj nadaljeval proti vrhu Vogla. Malo izpod vrha Vogla sem odsmučal do koče na planini Razor. Tam sem prespal. Zimska soba je zaklenjena??? je pa bila odklenjena koča, kjer sem prespal v shrambi na tleh (sobe so bile zaklenjene).

Zjutraj sem si najprej brez nahrbtnika potegnil špuro na sedlo Globoko, odsmučal do koče in se vrnil z nahrbtnikom. Sledil je spust do Zadnjega Vogla in po Žagarju do avta. Najlepša dela ture sta bila pogled na morje z vrha Vogla in smučanje po ravnini proti parkirišču s pogledom na Bohinjsko jezero. 8)

https://plus.google.com/photos/11650896 ... 1776299745
Izi
Odgovori