Včeraj ko sem se peljal proti Kamniku, je v vzhodni del Brane posijalo sonce, vse ostale kamniške so bile zaradi megle in oblakov neprepoznavne, seveda sem upal, da v "breg" pridem še pravočasno, ampak se seveda ni izšlo, pa tudi pripravljen sem bil na poslabšanje, zato ena lepa, resna (vremensko) tura na sicer "turistično" kamniško sedlo.Parkiral sem v Bistrici, kjer je po stezi do spodnje postaje tovorne žičnice vse kopno, višje se je začelo z mokrim snegom, pod Pastirci je že precej snega, na klopcah pri stanu 3/4 metra, seveda količina višje še strmo narašča.Do zgornje Griče hodim po gazi, naprej v smeri Bab in "melišča" pod njimi pa hodim z dilcami. Vremenska "huda ura" me je zadela ravno pri začetku smučanja, zato vidljivost zelo slaba, z močnim zahodnikom je bilo vse skupaj "precej pestro"
Smučanje pa.....presenetljivo zelo uredu, ves čas strmine sem ostal na skorji, ki je držala tudi na zavojih, nižje do studenčka zelo mehko, po gozdu do Klina pa s Prevčevimi skoki čez debla...na meji lomljenja nog!
https://picasaweb.google.com/1091719430 ... aImajoBabe