Tokrat je šlo. Sicer tudi v soncu nisem uspel najti prave rešitve v prvem poskusu, ampak je v drugo šlo in vse naprej tudi. Mega smer.

Vendar bi ob tem izrazil nekaj pomislekov. Na internetu piše, da za smer ne potrebuješ kladiva in klinov, ker je smer v celoti opremljena. Verjetno je tako bilo leta '92. Ne pa 27 let kasneje!
Biceps!!

Kdaj je torej svedrovec v naših hribih dovolj star, da ga zamenjamo? Pri vseh treh v smeri se namreč vrtijo ploščice. Enega sidrišča ni, vsaj jaz nad rušjem v raztežaju nad police nisem našel še enega klina. Na srečo je zraven navrtano sidrišče smeri Češnovar-Srakar.

Jaz se javim, da smer preopremim, samo če se zedinimo, da je to vsem ok. Jaz bi starim svedrovcem dodal novega, dodal pa bi še enega na to manjkajoče sidrišče. Zamenjal bi tudi nekaj klinov, ker sigurno niso vsi ok. Jaz sem enega potegnil ven z roko.

Tako, da ljudje pamet v roke in ne slepo zaupat opremi v naših hribih, to ni kul. Ne pozabite na kladivo in nekaj klinov. Vsaj, da preveriš na čem štantaš, če že vmesnega varovanja nimaš časa preverit.