Veliki vrh nad Kofcami

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Poison Ivy
Ime in priimek: Ivana Odič

Ojla. V soboto sva s Samotom sla sprobat nove dilce oz. bord na Vogel. Ni kej za re?t, super je bilo, sneg izven prog pa na ?alost trd kot cement.
V nedeljo sem se pridru?ila te?ajcem pri izletu na Veliki vrh. Z dobrim razlogom. Prej?nji teden sta me hud prehlad pa vremenske ne-razmere ustavila pred naskokom na vrh ravno nekje pri Darkotovi ko?i. Ostali so ?li naprej, pa se je ve?ina kaj kmalu obrnila pri travnatem skoku, ki ga je bilo treba splezati navzdol. Do vrha sta prej?nji teden zgrizla samo ?aka in Ga?per, ki pa sta potem tavala v megli na sestopu.
Nedelja je bila prekrasen da za poravnavo starih dolgov. :D Od ko?e, kjer sta nas pozdravila Johana in Darko, pa vonj po joti :!: smo nadaljevali po grebenski poti, ki je zelooooo lepa, scenska in sploh. Zanimalo me je kako bo pri "slavnem" travnatem skoku, pa se je ob lepem vremenu izkazalo, da je bil to le en bav bav. Nadaljevali smo po grebenu-opasti in kmalu pre?ili levo do vrha. Tam smo pomalicali, Zokiju obvezno darovali sendvi?e in hitro ?li dol. Proti vrhu je ?e pihalo, zato so te?ajci v zavetrju pod vrhom za?eli vadit gibanje naveze, jaz sem stegnila do ko?e. Tam smo z Johano in Darkotom skozi okno v topli ko?i opazovali te?ajce, ki so kot gru?ica ov?ic zbranih na kupu zmrzovali ob opazovanju prereza sne?ne odeje. ?ez kak?ni dve uri so pridni te?ajci z Zokijem in Samotom pri?li dol. Na hitro smo pojedli joto in ?li do avtov, ker je bilo ?e pozno. Kul dan. :razz: Ko?a/plan?arija na Kofcah je odli?en izgovor za kraj?o turo na tistem koncu!
"Maybe true. Maybe not true. Better you believe." - Sherpa saying.
Uporabniški avatar
Spasiba

Mat`r je blo fajn :lol: :lol: :lol:
Pa Samotu in Zokiju vsa ?ast za perfektno izpeljavo ture in kup zanimivih/uporabnih stvari, te?ajci smo pa s svojo ?tevil?nostjo poskrbeli, da smo za seboj pustili razrite flanke pod Velikim vrhom :P
Myspacebuttonisbroken
Odgovori