Okrog pol 8h smo ?e vedno ?akal Pla?evitega, je isku "spodne gate" na Erjav?evi ko?i, no potem smo le ?li, fajn shojen, pa dobra vidljivost...nam je dala pregled nad steno.
Tinca in Bor?i sta zavila v Smer po zajedi, midva z Moj?i pa v prvo logi?no linijo levo, v neke kamine.
?e po prvem razte?aju sem se spomnil, kaj je singrca in tudi ime Trmasti kamin-i je primerno. Moj?i od vstopa do vrha ni prenehala s svojim magi?nim izrekom, pazi, pazi, pazi, jaz pa si tokrat nisem pel, ku?a pazi z repkom..., ampak tisto lepo: Ko bo? pri?la na Bled, bo? moje dekle spet...

No nadaljevala sva ?ez previs, kjer me je re?ila kajla, ki jo je verjetno zabil ?e sam Nejc, ko ga je Pot tu vodila 73 leta. Jaz moderno bitje sem skoz Drytoolu, v?asih v kuhani volni, v?asih pa clo brez rukavic, sam cepine, sem pa skoz mel na komolce spu??ene. Jeah
Pa takle smo mel iz cuga v cug, v?asih si tud pel ve? nisem, potem pa spet, "nategn me!".

No ura je bila ?e hitreje kot srce in kmalu sva pri?la do prijetnega spodmola, kjer bi si ?lovek skorajda ?elel biovakirat, ampak Mojca je hotla da jo najprej pelem na pir.
Pa sva ?la, zadnjih 5 vi?inskih metrov stene mi je vzel slabo uro, sem se hotu naredit carja, da ji skoplem tunel?ek ?ez opast, sej veste, tak filmski poreboj na vrh, bi to bil, sam sem scagu po pol ure kopanja in raje pre?il 10m v levo in elegantno shodil ?ez rob.
Tih nisem bil, povedal sem, da ho?m _____ !!!
Potem je pr?la ?e Moj?i, ?ist do vrha je ponavljala svoj magi?nio urok in hkrati z oran?no luno sta prestopili iza stene na nebo!

Smer je bla lepa, te?ka, niti ne kratka, predvsem pa skor tolk trmasta kot midva.
Trmasti kamini V+ A0, 280m.