Jana, Neda, Matej in jaz smo danes opravili pre?enje Zeleni?kih ?pic. Sneg ni najbolj predelan, ponekod smo gazili do kolen, ampak razgled je pa res lep.
V petek zve?er ?e pripravljam dilce za son?no vandranje po Voglu, ko me preseneti Gregor z idejo o Zeleni?kih ?picah.
Miheli? govori o plezalski poslastici za romantike, o?arljivih koti?kih, razu tan?ic, nebe?ki lestvi itd. Pozimi jih Slejc ocenjuje kot velikopotezno turo.
Poleti je poplezavanje res u?iva?ko. Pa obi??imo lepotice ?e v zimski preobleki. Ruzak je pripravljen kot bi mignil. Par malo ?eleznine, ?elka pa gasa.
Ob svitu ?e grizemo kolena po avtocesti proti kamni?kemu sedlu. Ugibamo kaj nas ?aka na grebenu. Neda govori o optimisti?nih treh urah za pre?enje, Gregor bi bil zadovoljen s ?estimi. Po planu bi morali biti ?e po svetlem na Srebrnem sedlu. Pod slapom v Repovem kotu je prva dalj?a pavza. Vr?aci se ?e kopajo v soncu. Bej?mo ?im prej iz tega hladilnika. Nabijanje po slapu je kar malo odve?. Zdaj pa kar desno v grapo in na Stani?ev vrh. Saj je ?e zga?eno. Ja, od gamsov.
Po petih urah kon?no son?ek na grebenu. Juhuu, hop cup in smo na Stani?u. Ups, kaj pa zdaj. Po tehle pomokanih platkah jaz ?e ne bom navzdol praskal. Abzajl nas pripelje na ?tant, ki sta ga prej prijazno pripravila Mi?ko in Gregor. Naprej je samo ?e ?isti u?itek.
Sneg, led, skala, son?ek, roglji, gor, dol, levo, desno.........
Na "nebe?ki lestvi" snamem rokavice in telovadim po topli ?vrsti skali.
V dolini pa morje megle. To je ?ivljenje.
Za turo smo potrebovali dobrih 12 ur. Pet ur do grebena, pet ur za pre?enje in dve uri za sestop skozi Repov kot. Eno urco nam je vzel slap. Razmere niso idealne. Vse razen sestopa smo zgazili. Sneg ve?inoma slabo dr?i. Na JV strani mu manjka ?e en teden sonca, na SZ pa je popolnoma nepredelan. Gu?ve ni bilo. Gregor je dokazal, da zna tudi tacat, ne samo frikat.
Zadnjič spremenil en Matej, dne 16 Jan 2006, 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.