Hodili smo po strugi potoka in se kmalu zna?li v soteskasti grapi S-aste oblike, precej globoki in zares veli?astni.
Po kakih 300/400m pridobljene vi?ine, ko se je pred nami zna?la stena smo pre?ili v desno in nato zopet navzgor, pri?li do prvega poledenelega skoka in se navezali, ...., zvili ?tik...
Sledil je prehod ?ez napihano o?ino in nato poslastica ture, noro lep s soncem obsijan slapi?, dale? od vseh skrbi in ?umov modernega sveta, no ja, lotil sem se ga z navdu?enjem in sredi njega zategnu tole slikico.
Res carsko. Potem je slidil Slapi? # 2. ?e ?e?pli je vzklikala Amazing in nismo mel kej da ne bi slikal:
Potem smo pre?l v desno, po ru?evju v 2. grabn, kjer smo zavil na pahlja?asto sne?i??e in po njem shodil pobo?je levo ob veliki steni, no to na?e pobo?je se je kon?alo z malico pod 30m visoko in precej ?iroko skalno prepreko, ki smo jo ob?li po desni, na?li smo tudi kline poti PP(Planica-Pokljuka), kot naju je podu?il lokalni Gams.
No zgoraj, kot se vidi iz posnetka, se nam je obetalo nekaj miksanja in ?e preden je Len?i spoznala umetnost in lepote tega ?porta, smo prispeli na tole razgledno to?ko.
Nato smo na kratki vrvi punci omogo?ili varen dostop pod zamiksan razte?aj, ki je tudi najte?je mesto ture. Priporo?am uporabo jebic in pa nekaj klnov.
Moram re?t, da me gladke skalce pod nogami niso pustile ravnodu?nega in da ?estitam leto?njemu Perspektivnemu Alpinistu Roku Zalokarju, ker je to smer ?e tudi soliral(sicer so prav tako v?eraj on in njegova teta Jo?i ter another lokalc Bomba smer plezal pred nami). Torej zadnje metre popika? po stiropor?ku in nagrada za najte?avnej?i del ne sme izostat. Medtem, ko sem sedel na ?tantu zapi?enem v stiropor je Motl na sonce privlekel nagradi, bonbon?ek zanjo in zame.
Potem smo spravl rekvizite in pohodil do roba stene.
Temu posnetku se re?e LPizRjavine, ampak sem se zlagal, na vrh nismo ?li, ker so se zrezki ?e namakal v odli?ni omaki, pa pivo je tudi ?e ?akalo. Sicer je do vrha ?e kakih 45minut.
Sestopi? proti Pastircem, tako najprej malo navzgor in leeevo, potem pa po pobo?ju navzdol kakih 70 vi?inskih in stopi? v lev(dol gleda?) grabn?k in nato enkrat(po naslednjih cca -50m vi?ine v desno, pre?i?(kakih 20m) sneg+malo ni?je neko skalno podrto poli?ko in ugleda? rogel, na katerem smo mi abzajlal na prusik(30m) v zasne?en grabn?k, potem si na takem valovitem terenu, ?opa? ga proti Pastircem in v 2h urah obrne? klju? od avta. (za sestop priporo?am dnevno svetlobo in dobro vidljivost!)
Plezal smo Spomin, v vzhodni steni Rjavine, 1600m vi?ine, IV WI3 M4, 11h od avta do avta.