MALI KRA?KI MARATON

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Na vseh plezalnih te?ajih doslej so nam, ve?nim te?ajcem, govorili, da je treba uporabljat noge. V?eraj sem jih res, in to na 6. malem kra?kem maratonu v Se?ani. Pa nisem bila edina. Moje budno oko je na listi prijavljenih opazilo tudi nekaj drugih mati?arjev, recimo Pavleta in Ga?perja Podobnika aka Fanta s kladivom. Seveda oba spadata v prvo ligo, tako da se z njima ne morem primerjat. Vseeno pa sem z v?erja?njim dnem izjemno zadovoljna, saj mi je uspelo to, kar mi v soboto ni. Pa pustimo ta ?rni dan, raje se posvetimo lepim trenutkom v ?ivljenju, ki so se zgodili v?eraj.

Res, bila sem kot pravi gepard, resda ?e v letih, ampak ?lo je kot strela. Kar nekaj kilometrov sem pretekla krepko pod petimi minutami, kar je zame, ki te?em ?ele dve leti po 20-ih po?itka, izjemno. Intervalni treningi na ?AKu so se o?itno obrestovali. Vse je ?lo kot po maslu, Ga?per me je prehitel ?ele tam okoli petega kilometra blizu kobilarne Lipica in kot posko?ni lipicanec jo je tudi ucvrl dalje.

Pri 10. kilometru pa sem za?utila, da mi pada tempo (motivacija za hiter tek pa tudi), zato sem popila en ogljikohidratni gel Power bar, ki sem ga vzela prvi?. What a mistejka aj mejka! Kmalu sem za?utila, da se je ob vnosu 100% cukra kljub zraven popite vode zbudila peristaltika in pri 17. kilometru nisem ve? mogla vzdr?at silnih notranjih bojev. Odpravila sem se za ?karpico v gozdi?u, iz torbice povlekla WC papir in dala cesarju, kar je cesarjevega. Ko sem dvignila pogled, sem opazila, da mimo te?e Bo?tjan Tadel, moj nekdanji stanovski kolega, rde? kot tur?ka fana. Do konca teka ga nisem ve? ujela, saj je o?itno za?el pospe?evati, jaz pa sem vsled udobne enominutne smuka?ke pre?e te?ko ujela svoj prej?nji zmagovit tempo.

Zadnja dva kilometra sta bila ubijalska, klan?kov kar ni hotelo biti konec, tako da sem tekla mi?e, za trepalnicami pa se mi je ?e prikazovala Marija Mutola. Zbrala sem ?e zadnje atome mo?i in v ciljno ravnino pri?printala (tako se mi je vsaj zdelo), kot da mi za vratom diha trop peklen??kov. Neto ?as je bil zame fenomenalen 1.47.52, tako da sem na koncu uradno dosegla 43. mesto od 146 bojevitih teka?ic in 10. v svoji starostni kategoriji C.

Ga?per je seveda bolj skromen fant in ne bo svojih podvigov obe?al na tale forum. ?estitke njemu in Pavletu za odli?ni rezultat, pa seveda ostalim 2000 teka?em. Spla?alo se je prit v Se?ano; Kote?nik, Limski kanal in ?rni Kal bodo ?e po?akali, saj je naslednjo nedeljo ?e en dan.
Uporabniški avatar
en Matej
Ime in priimek: LJ

Bravo!

Fajtat je treba.
Samo brez panike.
Uporabniški avatar
project manager
Kontakt:

....da ?e svoj pisker pristavim 8) :laufal smo pa itak...od starta do cilja, drga? pa? ni ?lo....ja, vreme je biu taprau, ?timunga tut, rezultat pa za blagi alpski tempo ?ist okej..tudi epilog je bil spodoben: Piano bar je kul :wink: ...ampak res....lep dan...... za hrbti ferajnovskih legend sva se trudila Gostja in Project manager...

?ista pozitiva.....
...takla mamo, pa kola se dajemo...
Fant s kladivom
Ime in priimek: Ljubljna, Gasper Podobnik

... pa ni najhitrejsa tekaska trasa, saj ima veliko klan?kov gor in dol. Del proge je tudi neraven makedam, ki vzame kar nekaj pozornosti, ce hoces priti v cilj s celimi gleznji. Vse to naredi Marinkin rezultat se boljsi.

Lepo smo se imeli!
Odgovori