Senica in ?elada

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
runti-san
Ime in priimek: Andrej Podlesnik

V?eraj sva ?la z mojo Mojco malo na izlet. ?la sva preverit frikarijo na Tolminskem. Po vodni?ku sode? se je zdela Senica idealna, ker je razpon smeri od 4a naprej.
Dostop do plezali??a enostaven (preveri Info na www.plezanje.info, ker je dobr napisan). Plezali??e zelo v redu, le lahke smeri (ostalih se nisva lotila) imajo zelo sesuto skalo, tako da je treba pazljivo in z ob?utkom lezti proti vrhu... OBVEZNA UPORABA ?ELADE!!!
Mogo?e je treba malo z rezervo vzeti ocene pri 4a in 4c. No ja, mogo?e je bila kriva prej?nja no? in treso?e po?utje... Za kaj ve? je zmanjkalo ?asa.

Bova pa ?e ?la, a ne moja Mojca?!
Priporo?am...
Uporabniški avatar
Ivan
Ime in priimek: Ivan Pepelnjak, Zaplana
Kontakt:

Senica ima v lahkih smereh res zelo razsuto skalo (pa jo o?itno uspe?no ?istimo :) ), s Karmen sva si uredila varovanje pod spodmolom, da je kamenje fr?alo mimo.

Glede ocen pa takole: so "primorske" ... do 5b dodaj dve oceni, okoli 5c eno, od 6a naprej pa en plus.

Lahko pa pretvori? oceno iz vodni?ka v alpinisti?no oceno po "uradni slovenski" (zgre?eni) lestvici, pa dobi? realno sliko. 4c je baje V ... zdaj pa si zamislite eno po?teno hribovsko V-ko (tako iz Zupana ali DKVja). To je 4c na Senici.

Sicer pa toplo priporo?am Plezalca, ?picparklja in Bergmandlca. Mega smerce.
Gost

jah pa ne plezajte sem lahkih smeri :x :x :x druga? je v veliki plo??i skala ena najbolj?ih dale? naokol....
Odgovori