Diskusije

O vsem, kar res ne paše nikamor drugam...
Odgovori
Uporabniški avatar
WildRose
Ime in priimek: Saša Bobič

Zadeva z diskusijami ni obstala, ampak se po?asi premika s ?tartne pozicije :) Za?elo naj bi se naslednji teden s prvo pomo?jo (na forumu bo ?e objavljeno), EnMatej pa tudi ?e zbira va?e predloge in ?elje na to temo.

Za konec meseca se je "javil" ;) Labro, tema bo trening, izto?nice za diskusijo pa objavljene kak?en teden prej.

Najve? vas je glasovalo za opremo in o tem definitivno moramo diskutirat :D
Abalakov je pripravljen pokazat in povedat kaj o novih materialih za "tehni?na obla?ila", zaradi obse?nosti teme pa se i??e ?e kdo z bogatimi izku?njami predvsem kar se ti?e opreme za zimo (Mi?ko, Ata ??) :roll:
Moj predlog je, da bi s to diskusijo (zaradi obse?nosti) za?eli kak?no uro prej (vsaj ob 20h), sledila pa bi tr?nica rabljene opreme. Ja? ?e se pa najde kdo, zadost podjeten, pa lahk zarad mene tud per prodaja na pjaci, da se nam ne bo preve? mudil v ?okomoko :P

Enkrat v decembru bi pri?lo na vrsto ?e zavarovanje v alpinizmu - snubljena je bila Tagajstna - upam da velja ;) ostalo pa je zaenkrat ?e bolj ali manj v zraku.

Dejmo najprej vidt, ?e se bo stvar prijela... :?
Uporabniški avatar
Jana
Ime in priimek: Jana Urh Lesjak, Ljubljana

Meni so tanove ?etrtkove mati?arske diskusije zelo fajn. Zmeraj kaj novega zvem. Sploh ne dvomim, da bo kmalu zmanjkalo prostora v sobci na Trdinovi za vse diskutante.
Sama bi si poleg ?e predlaganih tem ?elela poslu?at/se u?it/diskutirat/izmenjat mnenja ?e vsaj o telih vsebinah:
1. Organizacija alpinisti?ne odprave (od A do ?)-kako se zadeve lotit, ko enkrat dolo?i? cilj odprave, na katere probleme naleti?, kako jih najla?je re?i?...
2. Re?evanje padlega - praksa- tisti, ki so ?e re?evali ali so bili re?evani, bi lahk recimo podelili svoje izku?nje
3. Pripravniki o organizaciji in izvedbi alpinisti?ne ?ole: glede na to, da se pripravlja oziroma je bil sprejet nov koncept izvedbe A?, bi bila men fajn ideja, ?e nekaj pripravnikov pripravi diskusijo o dobrih in slabih straneh izvedbe A? dosedaj, da in?truktorji izvedo, kaj je po te?ajni?kem mnenju najbolj?e/najslab?e/povpre?no/genialno na A?
4. ?enske in alpinizem - men bi bilo super diskutirat o tem, ?e posebej, ?e bi bila moderatorka recimo Tinca (alpa Mojca?), ?e bolj pa (da ne bi zadeva izpadla feministi?no, hehe), ?e bi moderiral kak fant.
O temi se je v svoji diplomski nalogi razpisala ena gospodi?na Lidija Stermecki (AKADEMKA), ki se ne ogla?a na telefon, niti nima maila, niti njen mentor pri diplomi ne ve, kje je. Jo kdo morda pozna?
5. Psiholo?ki trening za plezarijo v hribih. Moderator bi bil lahko vsak, ki ga je ?e kdaj bilo strah pred kakim cugom; za tiste, ki jih strah ?e ni bilo nikoli, je diskusija seveda absolutno brezpredmetna.
6. Alpinizem in opojne substance: glavno vpra?anje se seveda glasi: zakaj se ga ve?ina folka nabuta po turi? Moderator je znan.
7. Alpinizem in tr?na logika: ali sponzorji uni?ujejo prvinskost plezarije? Moderator: kdor je ?e ?el kdaj kaj fehtat na Mobitel.
8. Poro?ila s sestankov UO AO Matica po predhodni objavi zapisnika na forumu ali mejling listi: men bi bilo nadvse konstruktivno, ?e bi bili ?lani obve??eni o klju?nih vsebinah dogajanj na Matici- predvsem bi lahko vedeli, ?e se v delo dru?tva na kakr?enkoli na?in lahko vklju?ijo in razbremenijo tiste, ki imajo dela preve?.

Evo, ?e se je o kateri temi ?e razpravljalo, pa sem diskusijo zamudila, ker me ni bilo na ferajnu, se opravi?ujem.
salut! jana
Uporabniški avatar
en Matej
Ime in priimek: LJ

Ja.
Za enkrat je dobro izpadlo tole z debatami. Tema treninga se je pokazala kot zelo ob?irna, kar se bo verjetno zgodilo tudi z opremo. Mogo?e bi veljalo bolj ozko usmeriti debato npr: tehni?na obla?ila, oprema za ve?dnevno turo pozimi ...
Mene bi izredno zanimala psiholo?ka priprava na turo, ?e je kdo na tem podro?ju kaj dlje od pira v Bejliju.
Zakaj se ga po turi nabutati je vpra?anje za vsakega posameznika. Mogo?e je trik v tem, ?e se ga nabuta? pred turo, potem ture ponavadi sploh ni.
Samo brez panike.
Odgovori