Cima delle Cenge / Visoka polica, Direttissima

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Po ponedeljkovem maratonskem plezanju južnega raza Skute se je prileglo šprintersko osvajanje Direttissime v Belih vodah to soboto. S Tickotom sva imela hitrost ne samo v nogah, pač pa tudi na kolesih. Ob petih zjutraj sva namreč odbrzela proti Kranjski Gori in tam padla naravnost v naročje policaju, čakajočemu v zasedi z radarjem. A ker je beseda most med ljudmi, sem privarčevala 250 evrčkov in 3 kazenske pike, kolikor bi stala prekoračitev hitrosti v naselju. Ud postave se je očitno omehčal po mojem pohlevno blond priznanju težke noge in sploh po odgovoru, da imam v avtu poleg vse potrebne opreme tudi čelado. :)

Policaju sva hvaležno pomahala v slovo in se odpravila proti Predelu in najinemu cilju - Belim vodam. Ob potoku z zares belim pridihom sva jo mahala proti koči Brunner. Stezica za Visoko polico se je kmalu odcepila proti desni in po pravih skaludrah sva jo pičila proti vstopu v smer. Visoka polica je z vsakim korakom kipela višje v nebo, tako da me je že malce zaskrbelo, ali je to res prava smer za izpitno turo, ocene smeri pa realne.

Dvomi so bili odveč, ko sva po dveh urah prišla blizu, pod naravno okno, ki se boči v prvem raztežaju. Šalca pri šalci, kompaktna skala, klini na pravih mestih, ušesa za varovanje z gurtnami, sidrišča iz prusikov, skratka nobenega dela z zabijanjem klinov. Zato sem si plezanje zanalašč otežila s plezanjem direktno, po frikovsko, brez iskanja najlažjih prehodov. Tudi zadnji cug sem namesto steze desno potegnila navzgor po plati. In zato za piko na i naredila čisto na vrhu štant, z dvema klinoma in frendom. Tako sva si enko spremenila v trojko, štirko, in si podaljšala užitek. Dve uri plezanja, ah, kako bi pasalo, če bi bila gora še za kakšnih par cugov višja! No, pa sem našla pravo smer za izpitno turo, zame in za Ano, somaratonko z južnega raza Skute. :)

No, po kratkem sončenju je sledil abzajl z novogoriško navezo, nato pa sestop in knajpanje s pirčkom v jezeru. 8)

Nekaj fotk, poslikanih s telefonom
http://picasaweb.google.si/marinkasimec ... 0184066514
Odgovori