Velika Cina - Hasse Brandler

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
GregorM

V soboto sva se z Nedo spravila v severno steno Velike Cine plezat diretissimo Hasse-Brandler (VIII/VIII+, 500m).

Vstopila sva skupaj z navezo iz Trsta. Oboji smo imeli željo preplezat smer prosto, žal pa so se nam v vrinile 3 naveze, ki so se prišle vlačit po klinih. Dali smo jim 4 raztežaje prednosti, vendar ni dosti pomagalo. Ob prvem težkem raztežaju se je naredil velik prometni zamašek in nas prisilil v uro poležavanja na polici. Na srečo je bila vsaj udobna.

Ko smo končno prišli na vrsto, je bila Neda super razpoložena in je suvereno posajtala prvi težek raztežaj. In potem še drugega in tretjega. Jaz pa sem se zadovoljil s flashom na top rope.

Naprej je sledilo še kar nekaj lažjih raztežajev in na izstopno polico sva prisopihala ob 8 zvečer. Iskanje abzajlov ni potekalo čisto po planu in preden sva rešila vse uganke in se v plezalkah prebila preko šodra in ostankov snega, je bila ura polnoč.

Slika
Plezanje v spodnjem delu stene

Slika
Tržačana se bašeta čez prvi previs

Slika
Neda v visečem štantu

Slika
Jaz plezam
nasty
Ime in priimek: Nastja Davidova

Cestitke obema.
Uporabniški avatar
Izi
Ime in priimek: Brezovica

Lepe smeri vam je uspelo preplezat. 8)

Kar tako naprej :wink:
Izi
aname

čestitam!
carja
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Dost dobr, komi čakam četrtek:)
MeriG
Ime in priimek: med nebom in zemljo

Tole pa zgleda kar zahtevno... na precej drugačem nivoju, kot smo se ga šli mi na drugem koncu Dolomitov. Čestitam! Ti Italjani pa itak delajo zamaške povsod :P
Več kot plezamo, boljši smo in lepše zgledamo.
Odgovori