Vrtača-grapa, greben.Begunjščica-Osrednja,grapa v SZ grebenu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Ime in priimek: lj

Vrtača-Leva grapa
danes "frej" šihta, zato jo "pičim" proti Vrtači, vreme precej drugačno kot zadnje dni, brez vetra a oblačno, padlo je tudi nekaj snežink.Leva grapa v Vrtači je za moj okus ena lepših strmih spustov ki sem jih odpeljal, predvsem je zelo "razgibana" , od strme izpostavljene prečnice na začetku smeri, do precej ozke in strme grape nižje, naklonina pa več kot sto metrov ne popusti, snežne razmere so skoraj idealne ,le ledene stopinje predhodnika so mi na "repovih"smuči povzročale probleme.

Vrtača -JV greben (čez kamin v spodnji polovici smeri)
Pod Levo grapo sem čim višje zapeljal pod JV greben, pristopil sem pod kamin in čezenj, zaradi slabih razmer (predvsem zaradi pretrde podlage;nižje se je pri smučanju izkazalo da je vse ledeno- kjer sem se komaj "zbasal" iz grape). Odsmučal sem dobrih sto metrov kamina (po Tomazinovo), in lepo "flanko" nazaj na Suho Ruševje.

Begunjščica - Osrednja grapa
Veliko je bilo ljudi v zadnjih dneh, zato najstrmejši del totalno zglajen (od abručanja), zgoraj pod grebenom pa redkokdaj tako strmo, snežne razmere pa idealne, zelo navdušujoče tudi pod grapo, ker sem ob levi skalni "ostrogi" zapeljal pod Grapo v SZ grebenu, sem našel še nekaj nevoženega pršiča.

Begunjščica - Grapa v severozahodnem grebenu
Odkar smučam nad Zelenico sem jo gledal, pa ni nikoli bilo več moči in volje, danes je bilo oboje, me je pa s strmina zelo presenetila, od daleč deluje zelo "nebogljeno", je pa naklon in ocena za malenkost nižja kot v Jalovčevem ozebniku - kjer je zgoraj lijak strmejši.Razmere pa precej različne v tistih 200-tih metrih - od pršiča, skorje - do zelo trdega snega v zgornjem delu.
Na Ljubelju sem bil skoraj sam z avtom, ker smučišče ne dela je vse zelo mirno in spokojno.....
Džoni
javoršek
Ime in priimek: lj

Slikce in komentarji na spodnji povezavi

http://picasaweb.google.com/javorsek.ja ... VSZGrebenu#
Džoni
Odgovori