razmera JE!!!

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Kralj Matjaz
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

A še kdaj ni bla?

S Tinco, Češpli in moja malenkost v Grapo med Šitami in Travnikom.
Mraz ko pes, tri naveze v enem dnevu, na vrhu smo bili ob 11.30, nismo hitel!

Pot je jasna
Slika

Dekleti srečni
Slika
Slika

Razmera izjemno extremno najhujša
Slika
Slika
Slika

Itak, da Fuuuuukaaaaat!
Slika

Tokrat službe nisem zamudil.

:wink:
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.
Kralj Matjaz

Vsem, ki sva vas vabila, da bi skupaj lažje dihali pred neznanim in se stiskali na mojem naj bivaku...več kot žal vam naj bo! Sva pač sam zaužila eliksir. Plezala sva Levo zajedo v Stenarju, na dostopnih 400m višinske od zimske sobe v Vratih dodajte pojem belih trakov, še 700m. Vse skupaj razmera na kubik, škripavac od podna do vrha! En kos skale za mikser vklopit, super jami, cca M4, sledi še za slabo uro grebena in začne se sestop skozi Sovatno. Tudi greben trd, sestop neproblematičen. Blaznega vetra in mega megle ne bom omenjal, to se lahko izboljša. Varovala sva se polnih 9x60+, za štajerce se razume, da ohranjamo svojo identiteto, torej od križišča s Centralno sva splezala cca 600m+ do WI 4+ in M4, varovanje se da urediti kot se spodobi, 12,5h bivak bivak.

Začetek smeri
Slika

Klasični prizor
Slika

Zgornji del
Slika

Tudi Bovški Gamsovec izgleda kot lani, Prve ne pozabiš nikoli čaka na 1. ponovitev!
Slika

Med hojo skozi Vrata nazaj proti otrokom in kebabu, sva si povedala, da naju je vseskozi močno spominjalo na Rebuffat Terray, pa še za domačim ovinkom jo imamo. Naj še kdo reče, da Slovenci nimamo vsega, kar si človek lahko zamisli.

Uživajte, pa ne me klicat za razmere.
O kložah pa nimam pojma!
Uporabniški avatar
merman
Ime in priimek: matevž jerman

Pisssduna! čestitke....
pučas pa z´andahtjo!
KatjaR
Ime in priimek: Katja Rostohar

čestitke ... mislim da nam nominirancev ne bo zmanjkalo :lol: :lol:

pa velik eliksirja še naprej :razz:

PS: da ne prerase v klistir :???:
sam gor
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

Včeraj sva z Moniko rekli, da greva pogledat legendarno grapo med Travnikom in Šitami, ki je še nobena od naju ni lezla. V glavnem super pikanje (če te ne moti preveč, da gredo šraufi not samo do polovice in so poke za eventualne kline lepo požlejene). Le nekaj navez preveč je zgleda že šlo čez, saj v zadnjem cugu, preden se zadeva položi, že malo primanjkuje pikastičnega materiala. Priznam, da so mi v tistih nekaj metrih misli precej uhajale k Monikinemu štantu na dveh cepinih ...

Slika

Slika
Izstopnih variant pa je glede na dobre razmere kolikor hočeš.
Never ever give up!!
Uporabniški avatar
merman
Ime in priimek: matevž jerman

o tem sva se na lastne cepine včeraj prepričala MJ in MJ, v Sanjskem ozebniku. Smer je lepa, strma in dolga. Najbolj moteči so bili konstantni pršni plazovi, ki so Đerija zmočil do gat, mene pa pavšalno premrazl in mi dodatno napolnil nahrbtnik :shock: Sestop je minil dokaj hitro, k temu je pripomogel močan veter, ki naju je kar odpihnil v Krmo. Ata in mama, hvala za prevoz nazaj v Vrata in pa seveda za sendviče in pomaranče :D
Slike bo pa Matjaž prpopu.

LP, matevž
pučas pa z´andahtjo!
Uporabniški avatar
Spasiba

Pižžžduna, bravo
Zenf
Ime in priimek: vozi misko

merman napisal/-a:o tem sva se na lastne cepine včeraj prepričala MJ in MJ, v Sanjskem ozebniku. Smer je lepa, strma in dolga. Najbolj moteči so bili konstantni pršni plazovi, ki so Đerija zmočil do gat, mene pa pavšalno premrazl in mi dodatno napolnil nahrbtnik :shock: Sestop je minil dokaj hitro, k temu je pripomogel močan veter, ki naju je kar odpihnil v Krmo. Ata in mama, hvala za prevoz nazaj v Vrata in pa seveda za sendviče in pomaranče :D
Slike bo pa Matjaž prpopu.

LP, matevž
rišpekt lads :)
ja nisam odavde.....
Kralj Matjaz

se pojavijo ob prekomerni količini prekomerno odličnih razmer...
beri, vzel na silo frej sredo.

štartala ob 2.30 iz radovlce, vstopila brez čelk, se čudila solo pristopu letošnjih prvopristopnikov, se odločil da v šelarcah nikoli več ne grem nobene grape in se odločil, da si kupim google-smučarska očala,

smer zakon, sestop en sam kič, veter naju je resnično premetaval...

sendviči od gospe Jerman so zakon, ženina pašta tudi, ob 21.20 v radovljici.

dost sanjsko!

Pod steno. Čas za streznitev. Pršni plazovi v prvi jutranji luči.
Slika

Ej sam tedva pa nista gladka, da sta tole solirala...
Slika

Drug raztežaj, med pršnimi plazovi pleza Matevž
Slika

...
Slika

Klasika dne, šeler hlače so kurac. Kaj bi šele bilo če bi pihal močan veter!?
Slika

Srečna naveza
Slika

Srečen Matevž.
Slika
Slika

Barve zavisti, brez fotošopa! Noro, kaj takega, kot v disku!!!
Slika
Slika

Spet bom povsem iskren. Najboljše od vsega je bil sestop, nori pogledi, res minimalna napetost pred neznanim in skorajšnji konec ture, le še 3h.

Ob boku škripanju in Jermanovi domači klobasi!
Kralj Matjaz

Pogoji za izjemen dan so bili izpolnjeni še preden smo se dobil, saj sam hribov nisem videl že takorekoč od Triglava, no ja skor...

Na dostopu smo se grel z debato o fuku..., nč novga.
Z nekaj malega strahu v vsakem od nas je Matevž začel svoj blok, prvo polovico smeri.

S Turijem alias Jeryem sva Jery alias wanna turi poberkovala na štantih in si žvižgala napeve in se vseskozi počutila kot na kavi, tudi sonce je kazalo priti...

Na polovici sta nas dohitela dva štajerca, pardon Avstrijca v štajercu, v cugu alias dinozavru sta nas prehitela v enem elegantnem zamahu, kapo dol, jaz kot vodilni v navezi sem navedel razlog, da v troje pa res ne bi potegnu štajerca, če mi zmanjka vrvi...kdo še dela viseče štante! Pri mojih kilavih gležnih se ne spodob. No pa smo bli pod zadnjim r. Kičasto, še led je postal plastelinast, sonce nam je sramežljivo kukalo iza ogla, pa še ura je bila zelo primerna, da se ne zamerim tašči, ki mi merka otroke.

Od avta do avta 12h, kot je reku Grega, plezal smo 6,5h, težko bi bolj zložno! Domov grede je natanko 9 skoraj polnih spustov. Pravi dinozavr, priporočamo, pa ni treba bit nek blazen ice master!

Slika

Ogrevanje publike
Slika

Če bo tako zgledal 90 st. smo srečni...
Slika

Prelepo petkovo jutro
Slika

Matevž mojstrsko zleze prvi težji cug, 5. cug
Slika

Pod Dinozavrom zamenjava vodstvo
Slika

Turi nama nosi poln nahrbtnik, kot vedno z nasmeškom
Slika

Kolega severnjak na delu
Slika

Čakamo bejbe
Slika

Midva se raje skrijeva
Slika

Počeno, a stabilno
Slika

Super smer, hvala za štop in pivo.
Odgovori