Stenar - Led s severa

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
GregorM

Hit leto?nje zime bo o?itno ?e?katova smer Led s severa. V ?etrtek je bila preplezana prvi? to zimo, ?ez 3 dni ima ?e 7 ponovitev. V nedeljo sva se z Nedo odpeljala iz Ljubljane ob 4:15 in v smer vstopila kot 4. naveza.

Spodnji dve tretjini smeri sta odli?no narejeni. Plezat se da prakti?no povsod, zbit sneg je zanesljiv, zato smo ve?inoma solirali. Zgoraj pa postaja vedno bolj mokast, na ?alost so ravno tam najte?ji razte?aji. Ampak se da priti ?ez, ?e bi vstala kak?no uro prej celo brez par kubikov snega za vratom. Druga?e je pa smer prava lepotica in jo priporo?am.

Jaz sem v smeri uporabil: 3 kraj?e ledne vijake, frende 0.5, 1 in 2, 5 jeseni?anov in enega special?ka.

Slika
Uporabniški avatar
CVIČEK
Ime in priimek: Borut iz Dolenjske

Z Majo sva mela namen lezt nekje, ?e pa te pokli?e Pablo in povabi v Stenar pa? ne re?e? ne pa tud ?e je instant, po ?iht se nama je uspel do enih pono? prebit do bivaka, no? je bla hladna in kratka, jutro pa ?okantno, Pablo sporo?i, da je zbolel.
Neugodno sem se po?util, greva vsaj pogledat kako to zgleda, ?e sva ?e tle se domenma, pol sva pa kr lezla, pa ?edale bol? sm se po?utu, pr taprvem tapravem ?tantu ujameva navezo pred nama, prijetno sem presene?en saj jo sestavljata Miha(17) in David(21), poba obvladata. In mel smo se lepo, kot ?e dolgo ne. Prav zares.
p.s. sezona vlomov se je letos v Vratih ?e za?ela, priporo?am no?njo evrov na riti!

?iveli :wink:
sm ?e ad u?eraj navit, sm hodu s palcam in tu brez pa??kau
Odgovori