V soboto sva zlezla Lijak, lepa smer sploh zadni raztežaj, kermu tud u Pakli ni para(u vodniču piše, da rabiš za zadni raztežaj frenda št. 3, ki sem ga med frendi iskal skoraj teden dni, potem je pa enka od kemelota prav lepo prjela)
Ko sem slišal ljudi omenjati Špik pa Rušco pa bivak so večkrat omenjali hrenovke, da ne bi bila drugačna kot ostali ljudje sva jih žarila tudi midva pa iz Šornove špajze pila pir in se mela fino...
V nedeljo sva pa zlezla smer Živela klasika, za katero po prespani noči mislim, da bo res postala klasični plezalski cilj.
Dve stvari sta mi poleg smeri še posebej zanimivi. Ko boste lezli tretji raztežaj si ga poskušajte predstavljati brez klinov in ugotovil boste, da je Valič res Car potem si pa poskušajte predstavljati, da tiste zabite kline vi zabijate in ugotovili boste, da je tudi Ravnikar resnično Car,
Smer je nova zato mestoma še kaj odleti s pod rok al pa nog, meni se je v strehi odkrušil stop krajši polet se je končal v zraku potem v drugem poiskusu mi je uspelo prosto.
Dan porej pa se je v zadnjem raztežaju zgodila nesreča, ko se je v povsem mokri zajedi plezalcu odlomila luska in si je ob padcu polomil gleženj, tam sem pustil en dobro zabit klin, tako da stikov s polico nebi smelo biti več.
Še nekaj bi dodal za ta zadnji raztežaju. Po vsem kar si že spodaj zlezu naj si te ne zdi da si že zlezu, ker v tem raztežaju boš lezu do zadnjega giba pa smisu za prehode hudo prav pride.
živeli