Vrtača-Osrednja grapa in Desni Y (z dilcami)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Ime in priimek: lj

Danes brez familije, zato pa mal bolj divje kot včeraj na Pecolu.Čez Suho Ruševje zelo močan "ruski veter", pomagal je še vzhod sonca(še močnejši veter), v grapi pa mrzlo, zaradi natikanja derez in selitve dilc iz nog na hrbet, pa na noge, pa spet na hrbet , pa še enkrat na noge so bile rokavice "fuč"- več njih..., smučarija pa v Osrednji grapi fenomenalna, ker je švoh snega tudi bolj ozka a še vseeno lepo smučljiva(z zavoji), me pa mal čudi zakaj folk smuča takšne grape , če so bile včerajšnje sledi kakih 30 metrov (na najbolj strmem delu) kot bi šel čez "ratrak", tudi "abručano" ni bilo, bilo je "ODŠTANFANO"....Danes sem bil prvi v grapi pa se vse vidi kot "beli dan".V Desnem Y ni bilo nobenih sledi, zato sem na dveh mestih na hitro skopal vrhnjo plast in se prepričal o stabilnosti snega, bilo je kar zadovoljivo ne pa breskrbno...Spust zgoraj za moje pojme premehko, srednji in spodnji del pa zelo uredu.
Na Zelenici smučišče itak da ne obratuje, sem se pa prismučal 20 metrov do avta-zelo zelo udobno za tako količino snega

Par fotk na spodnji povezavi

http://picasaweb.google.com/javorsek.ja ... paInDesniY#
Džoni
IvanK

Klemen, France in jaz smo bili na isti turi in smo Janeza tudi srečali, le da smo bili brez dilc. Nenamerno smo jo ubrali vmes med obema grapama Y-a, kar je pomenilo malo bolj zanimivo lezenje (mestoma okoli 60° naklona). Tanka in dobro sprijeta snežna odeja, je bila za tiste, ki nismo smučali idealna, ker smo se počutili res varne. Prekrasno je bilo tudi vreme, veter pa je poskrbel, da nismo preveč zašvicali.:D

Ivan
Odgovori