Včeraj sem izkoristil nizke temperature in jo "pičil" v Vrata, do vstopa v Slovensko se da priti brez zimske opreme (varianta direkt iz Praga do Stene:dobra dvojka), zato sem se preobul in se spravil v dereze šele pri vstopu.Sneg je bil kot beton, čez kamine desno od Macesnov sem se "motovil" s smučmi na hrbtu, zato sem si kar popestril plezarijo, pod Belimi platmi se pa začnejo zimske razmere, do Bučerjeve stene je malo snega (ledu), najstrmejši del pod Škrbinico. pa je v včerajšnjih razmerah "ocvirek" celotne smeri, saj se višje pleza (hodi) po res idealnih razmerah.
Mimo koče sem odšel na goro Kredarico in iz njenega vrha smučal skoraj vpadnico na severno stran, potem dolgo prečenje proti Staničevi koči, ker pa sneg skoraj ni nič popustil (sončne strani), sem izkoristil razmere in z dilcami na rami naredil ovinek še pod vršni del Begunjskega vrha.Smučanje iz rame in kasneje za Cmirom pa fenomenalno in kljub "negativnim" inf. kako kmalu se neha smučati presenetljivo hitro po meliščih in gozdu na cesti, in potem še slabe dva kilometra v Vrata po avto.Opozoril bi rad da je spodnji del Slovenske zelo krušljiv, višje kjer je led, pa je tudi treba biti pozoren, ker že zelo odstopa od skale
fotke na spodnji povezavi
https://picasaweb.google.com/javorsek.j ... jeZaCmirom#
Triglav-Slovenska, Kredarica in smučanje za Cmirom
lepa đoni lepajavoršek napisal/-a:Včeraj sem izkoristil nizke temperature in jo "pičil" v Vrata, do vstopa v Slovensko se da priti brez zimske opreme (varianta direkt iz Praga do Stene:dobra dvojka), zato sem se preobul in se spravil v dereze šele pri vstopu.Sneg je bil kot beton, čez kamine desno od Macesnov sem se "motovil" s smučmi na hrbtu, zato sem si kar popestril plezarijo, pod Belimi platmi se pa začnejo zimske razmere, do Bučerjeve stene je malo snega (ledu), najstrmejši del pod Škrbinico. pa je v včerajšnjih razmerah "ocvirek" celotne smeri, saj se višje pleza (hodi) po res idealnih razmerah.
Mimo koče sem odšel na goro Kredarico in iz njenega vrha smučal skoraj vpadnico na severno stran, potem dolgo prečenje proti Staničevi koči, ker pa sneg skoraj ni nič popustil (sončne strani), sem izkoristil razmere in z dilcami na rami naredil ovinek še pod vršni del Begunjskega vrha.Smučanje iz rame in kasneje za Cmirom pa fenomenalno in kljub "negativnim" inf. kako kmalu se neha smučati presenetljivo hitro po meliščih in gozdu na cesti, in potem še slabe dva kilometra v Vrata po avto.Opozoril bi rad da je spodnji del Slovenske zelo krušljiv, višje kjer je led, pa je tudi treba biti pozoren, ker že zelo odstopa od skale
fotke na spodnji povezavi
https://picasaweb.google.com/javorsek.j ... jeZaCmirom#
ja nisam odavde.....