Na drugi strani časa

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
nasty
Ime in priimek: Nastja Davidova

Bilo je davnega leta 2003 ko sem bila še pripravnica. Dobro se spominjam ko sva z Uršo prespali v Vratih da bi naslednji dan vstopli čim bolj zgodaj v Steno. Zvečer sva si dobro ogledali kje poteka najina izbrana smer. Mimo sta prižvinkljala Miha Valič in Jeri in nama zaželela srečno. Fanta sta plezala Metroplolis. Takrat si še nisem predstavljala da bom nekoč tudi jaz plezala v isti steni. Kot je že Jaka zapisal: "Rad hodim plezat v to steno. Glavni razlog za to je odlična skala in eden najkrajših dostopov do resnega plezanja pri nas".

Z naslednjim jutrom sva vstopili in bili prepričani da plezava Helbo dokler naju niso ustavili previsi in viseči prusiki v njih. Ko sem včeraj zagledala prusik sem se spomnila na najino zgodbpo in bilo je kot včeraj le da je bil na drugem koncu vrvi navezan Andrej Erceg - Crni in jaz v bolši plezalni pripravljenosti.

Pohvale za odlično smer Tomažu Jakofčiču in Mihi Kajzelu, ki je nastala leta 1994. Prvenstveni vzpon je bil takrat proglašen za"naj vzpon 1994 v naših gorah". Prvo ponovitev sta opravila M. Prezelj in M. Jamnik. Za njima sta plezala še U. Ažman in T. Žerovnik leta 2004. Prvo prosto ponovitev sta leto kasnej opravila Mihec in Jaka.

Za smer je bil potreben čas in tako sva se s Crnijem včeraj uspešno prebila čez previse in sestopila po Metropolisu.
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

BRAVO NASTJA!!!

Tudi za prej opisane vzpone :D

In srečno za tiste, ki te še čakajo :wink:
Na juriš! :P
KatjaR
Ime in priimek: Katja Rostohar

Čestitke ... kr tak naprej

Uživej K
sam gor
Uporabniški avatar
Izi
Ime in priimek: Brezovica

Nesty bravo! 8)

Kmalu ti bo zmanjkalo smeri v Steni! :wink:

Za slike željne:

http://www.aocrnuce.si/index.php?Id=2&sid=670&type=1
Izi
GregorM

Nasty, ti si z drugega planeta. Za toliko kvalitetnih vzponov, kot si jih naštepala v zadnjih mesecih, jaz rabim 10 let.
Odgovori