Steber levo ob Kamenkovem kaminu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
labro

Ni kej, ?ez neki let na?i bogi te?ajci ne bodo mogl ve? niti na izpit za alpinista, sej kje bodo pa nabral dost vzponov? Po?as namre? v na?ih hribih ne bo nobene smeri ve?, ki ne bi na ?tantu premogla vsaj kakega svedrovca ... :wink:
V?eri popoldne sva z - sedaj ?e kar klasi?nim soplezalcem - Jernejem - tih je, pa pleza solidno - na Vr?i?u neki mutila v eni dovolj te?ki smeri, da se je v vetru, sne?enju in pri ene +/-0 ni dal stisnt ... :roll:
Pa sva za tola?bo, in da se ne bi brezveze kar tko vozila na Vr?i?, zavila v Kamenkov kamin ... NE SE JE.AT! V dnu najbolj mastnega kota me je pri?akala ble??e?a lojtrca svedrov in odvedla najini ubogi, premra?eni in od zavrnitve malce razo?arani du?i nekam levo ven, na sam raz levega stebra ob Kamenkovem kaminu.
Dolomitski grifi, sem pa tja je treba ?e kak?nega frenda kam porint, te?avnost plezanja pa ravno prava ... IV+. Dva cuga. Pure joy! Priporo?am! 8)
Uporabniški avatar
Ivan
Ime in priimek: Ivan Pepelnjak, Zaplana
Kontakt:

A morda ve? kdo je to navrtal pa kje bi skico dobil da objavim na plezanje.net?
labro

Skico ti lahko nari?em jaz, info o opremljevalcih bo? moral pa sam poiskat.
BTW, levo ob Bobu Marleyu je ?e ena navrtana smer, dolga cca. 25 metrov in baje (vir: Izi) te?ka VIII+. Lahko jo podalj?a? v zgornje razte?aja Bobija ... Tudi v tem primeru je avtorstvo neznano ...
Uporabniški avatar
Ivan
Ime in priimek: Ivan Pepelnjak, Zaplana
Kontakt:

labro napisal/-a:Skico ti lahko nari?em jaz, info o opremljevalcih bo? moral pa sam poiskat.
Daj, lepo prosim. Se bodo ?e (morda :D ) oglasili ko jo objavimo.
Gost

S svedrovci opremljena smer, levo od Kamenkovega kamina se imenuje Poklju?ka. Ocenili so jo s V+, 120 m. Preplezali in opremili pa so jo ?lani Gorske ?ole slovenske vojske.
Lp, Mitja.
labro

Mitja, hvala za informacijo!
Gost

Ali doti?na smer najprej sledi kamenkovem kaminu ali ?e takoj ?tarta po svoje levo na raz?

hvala
labro

Kakih 10 metrov po kaminu, potem pa levo ven.
Gost

Svedri noter, svedri ven... O?itno je bil nekdo spet pogumen, saj so bili odstranjeni svedri v za?etku smeri.
Odgovori