[b]Pogoji za izpit - va?e mnenje[/b]

O vsem, kar res ne paše nikamor drugam...
Odgovori
Gost

Stvar je taka: delam A? za mlaj?ega pripravnika zimski del. Pogoji za izpit so pla?.ra?uni in udele?ba na vsaj treh turah. ?al zaradi odsotnosti teh pogojev nimam :( ( Imela sem generalni servis zob :x ), saj sem bila le na eni turi. Ne zdi se mi prav, da sedaj nimam nobene mo?nosti :???: , saj sem se potrudila :lol: in vadila na snegu z enim alpinistom, tako, da skoraj vse znam :) .
Ker bo verjetno ?e kdaj kak?na du?a v podobnem polo?aju :wink: , predlagam, da bi dodali k pogojem za izpit ?e dodatno to?ko in sicer: v primeru neudele?be na obveznih turah, se izpit pla?a ( npr. 2x4000 + 1x6000 - kot stanejo ture), saj vemo, da vodje ne morejo nudit svoje znanje zastonj, fin. pa se gotovo tudi iz denarja od tur.
Meni se zdi to po?teno za obe strani :) .
Sedaj pa kar na dan z besedo, mogo?e imate celo bolj?i predlog.
labro

Razumem tvojo stisko. Vendar po drugi strani strinjam s stali??em vodje A?, da na izpit ne more?.

Zaenkrat je pa? tako, da je za pristop k izpitu potrebno obiskovati skupne ture in predavanja. Podobno pravilo sicer splo?no velja v vseh meni znanih organiziranih vzgojnoizobra?evalnih programih. Kar seveda ne pomeni, da zahtevanega znanja ne more? osvojiti kako druga?e ...

Kot sem enkrat na tem forumu ?e zapisal - z v?lanitvijo na ferajn se prostovoljno podredi? dolo?enim pravilom - nikjer pa ne pi?e, da je ?lanstvo na ferajnu nujen pogoj za obisk gora. See?
CyberSam
Ime in priimek: Samo Krmelj

Mislim, da se vsi in?truktorji strinjamo s tabo in vsak od nas bi rad delal v taki ?oli. Nam pla?ate za dolo?eno znanje, ki ga pridobite nekje drugje pri nas pa opravlja? samo izpite. Skratka, za ni? dela dobimo pla?ilo. Super.

Kar se ti?e podobnih du? se pa? morate zavedati kak?ni so pogoji za opravlanje izpita. Pogoji so znani pred za?etkom ?olanja in ?e jih v teko?em letu ne more? izpolniti se pa? vpi?e? v ?olo, ko jih bo? lahko in to mo?nost vsekakor ima?. Moj predlog je, da hodte na skupne ture, ker se edino tam nabira znanje in izku?nje.

Pa ?e to: OBVEZNE ture nikakor NE MOREJO postati NEOBVEZNE, niti proti pla?ilu.
Odgovori